Perawatan alternatip tina varises: resep anu kabuktosan

cara épéktip pikeun ngubaran urat varikos

Suku paling kapangaruhan ku urat varikos. Bagean awak anu paling jauh tina haté butuh rézim sésana, dukungan pikeun saluran getih anu capé sareng lemah. Sareng urang "ngamanpaatkeun" sampéan urang dugi ka ningali jaringan deet anu dimekarkeun, edema, tonjolan simpul anu nyeri, sareng urang henteu kaleungitan bobo kusabab nyeri.

Perawatan urat varicose kalayan ubar-ubaran masarakat henteu dijantenkeun salaku alternatif pikeun ubar. Kusabab ubar utama dumasar kana bahan baku hérbal. Pikeun ngubaran panyakit, gunana pikeun ngagunakeun akumulasi pangalaman ubar tradisional.

Pasipatan anu diperyogikeun

Sadaya cara anu dianggo kedah ngaleungitkeun atanapi nyegah anu nyababkeun urat varikos:

  • ningkatkeun kapadetan sareng élastisitas témbok vaskular urat;
  • ngalereskeun katup kendor;
  • ningkatkeun aliran getih dina pembuluh suku kusabab fluidity getih, ngirangan koagulabilitas na;
  • pikeun nyegah dibentukna gumpalan getih sareng thrombophlebitis;
  • gaduh pangaruh anti radang;
  • sipat diuretik gunana pikeun ngaleungitkeun busung lapar lokal.

Kanggo panggunaan di bumi, pilih pangobatan anu:

  • gampang pikeun nyiapkeun sareng nerapkeun nyalira;
  • teu aya pangaruh toksik;
  • tetep dina kulkas;
  • tiasa dipelak dina windowsill atanapi di nagara, dipésér di pasar;
  • kawilang murah.

Métode pangobatan

Sadaya cara tradisional pikeun ngubaran urat varicose dibagi kana umum sareng lokal.

Anu umum kalebet diét khusus, mandi, sareng ingus infusions sareng decoctions. Seueur ubar hérbal dianggo dina waktos anu sami di jero sareng sacara topikal.

Aplikasi lokal dumasar kana panggunaan lotion, komprési, dilarapkeun ka tempat anu paling nyeri. Perlu diajar kumaha nyiapkeun salep.

Durasi kursus pangobatan disarankeun ku dokter ti sabulan atanapi langkung. Gangguan henteu langkung ti saminggu tiasa dilakukeun, ngaganti hiji produk pikeun produk anu sanés.

Diét pikeun urat varikos

Dukun kalayan pangalaman éksténsif ulah nyarankeun ngamimitian terapi pikeun urat varicose dina suku tanpa diét puasa. Éta kedah dititénan salami 5-7 dinten, henteu paduli ayana atanapi henteuna kaleuwihan beurat.

Inti tina diet: pangaluaran roti bodas, pastry, manisan, pastry, rempah panas, alkohol, kopi, daging sareng lauk lauk. Cairanana henteu kawates. Perlu didahar ngan ukur pangan vegetarian: buah sareng jus seger sabisa-bisa. Cranberry, blueberry, sea buckthorn sareng anjir dianggap penting pisan. Dua dinten saatosna, tambahkeun bubur tina béas, soba, sayuran seger dina salad sareng minyak nabati, sup tina nettle ngora.

Diét ieu disarankeun bulanan salami 2-3 dinten. Jalma anu urat varicose dina suku disarankan pikeun ninggalkeun lengkep pangan anu aya aci (roti sareng pastry anu didamel tina tipung kualitas luhur, kentang pindang). Anjeun tiasa ngagolak kentang dina baju seragamna, tambahkeun dedak kana tuangeun.

Prosedur médis umum

Aranjeunna ngagaduhan pangaruh kana sadaya awak, nganormalkeun sirkulasi getih.

Mandi

mandi terapi pikeun urat varikos

Urat varikos tiasa diubaran ku pamandian. Éta dikontéksikeun dina kasus thrombophlebitis, maag trophic.

Eusi kamar mandi parantos disiapkeun sateuacanna: kulub satengah jam sami kanggo satengah kilo tangkal ek, willow sareng chestnut (langkung saé ieu dilakukeun dina ember enamel). Teras eusian solusina dina 4 bungkus apoték (chamomile, string, St. John's wort) sareng dikukus sapeupeuting. Kapisah dina énjing-énjing, roti rai parantos dikulub (3 roti), saring teras dituang ka kamar mandi.

Prosedurna kedah dilaksanakeun sateuacan bobo kirang langkung 40 menit, suhu cai kedah dititénan dina 38-40 derajat

Pikeun mandi kalayan soda, anjeun kedah ngaleyurkeun sakumpulan cai dina bak mandi, atanapi 6-7 séndok per 5 liter kanggo hungkul.

Anjeun ngan ukur tiasa nyiapkeun kulit kayu willow (dua genggam ranting rusak dina panci tilu liter), kulub salami satengah jam.

Pikeun mandi kaki, dua dugi ka tilu séndok bahan baku garing tina kulit kayu anu cekap tos cekap; ogé ditingalikeun nyaéta ramuan susu anu ditumbuk (2 bungkus 50 g).

Kombinasi anu disarankeun tina bumbu: daun kemiri, birch, kembang chamomile, samanggi, hops, pucuk pinus.

Saatos mandi, anjeun kedah ngalakukeun urut lampu ti handap ka luhur, pasang kaos kaki anu elastis teras pasang suku dina naék sakedik.

Saran kanggo panggunaan internal

Resep lisan masarakat kreatif pisan. Aranjeunna nawiskeun hiji ubar atanapi kombinasi, decoctions, infusions cai, tinctures alkohol. Kaldu panggampangna pikeun nyiapkeun dina térmos ageung, bari ngajaga sadaya pasipatan cai. Galur sateuacan dianggo.

  • Infus tina apel Antonov- dua atanapi tilu apél alit dituangkeun sareng liter cai ngagolak sareng dibungkus salami opat jam. Teras knead aranjeunna sareng inuman satengah gelas kaldu sareng madu dina burih kosong sareng sapeuting.
  • decoctions herbal pikeun pengobatan varicose veins
  • Nettlemangrupikeun ubar anu dipikaterang pikeun urat varikos. 2-3 séndok daun garing disimpen dina térmos satengah liter kalayan cai ngagolak. Pikeun maksa, 40 menit cekap. Anjeun kedah nginum 1/3 gelas sajam saatos tuang.
  • Tincture alkohol tina celandine- dijual di apoték, disarankeun nginum dina 9-10 tetes sareng séndok susu, sateuacan tuang, tilu kali sapoé.
  • Larutan soda- disiapkeun sateuacan dianggo (séndok dina gelas cai haneut), disarankeun nginum énjing sareng wengi.
  • Bawang bodas sareng pangobatan madu- rendang 250 g bawang bodas, campur sareng 350 g madu, angkat sahenteuna sapuluh dinten. Dianjurkeun pikeun séndok satengah jam sateuacan tuang.
  • Soko campuran campuran kulit kayu oak, dahan willow, chestnutkulub satengah jam, teras tambahkeun chamomile, wort St. John, sareng angkat salami 12 jam. Inuman sareng madu heula 50 ml, saatos dua dinten 150 ml.

Resep pangobatan hérbal disarankeun pikeun digabungkeun sareng pamandian, pangobatan lokal. Kursus terapi nyaéta dua bulan.

Perlakuan lokal

Lokal hartosna pangaruhna ngan ukur dina patempatan peradangan urat dina suku.

Ngagunakeun jus pikeun losion

Prosedur lokal dina bentuk komprési, losion peryogi persiapan awal tina larutan anu dibutuhkeun, salep.

  • Apple Cider Cuka- dianggap sarana pikeun ningkatkeun nada vaskular. Aranjeunna digosok sareng daérah anu nyeri ku urat varikos dua kali sapoé. Pikeun panggunaan internal, tambahkeun dua sendok kana 250 ml cai.
  • Jus kentang- dipaké pikeun ngubaran borok. Gruel gruel diterapkeun kana maag sareng dibungkus, saatos lima jam perban dirobih.
  • Daun engkol dikomprés- ngabantosan nyeri sareng peradangan tina kulit. Lambaranana ditalian sapeupeuting.
  • Hop congcot- Brew séndok kana gelas cai anu ngagolak. Lotion tina ubar anu disiapkeun dilarapkeun atanapi diidinkeun nginum gelas sateuacan tuang.
  • Wormwood- daun sareng kembang dianggo, éta digiling dugi ka pulp, diincer ku kefir sareng dilarapkeun ka tempat anu aya uratna dilebar.
  • Omatngan ukur kedah dianggo cekap asak. Simpul varikos ditutupan ku lobul, ditutupan ku perban. Saatos 3-4 jam, komprési dirobih janten anu énggal.

Tinctures alkohol

resep pikeun infusions pikeun pangobatan varises

Kalanchoe - dipaké dina bentuk tincture alkohol pikeun ngagosok. Perlu leres nyiapkeun larutanna: saatos motong, daunna disimpen dina tiis salami 5-7 dinten, teras gulung dina coét daging, tuang vodka (anjeun tiasa napigasi dumasar volume, Kalanchoe dina piring kedah 2 kali langkung kirang), keukeuh dina poék saminggu deui. Saatos tapis, agén tiasa dianggo dina ngubaran kapal varicose. Éta cocog pikeun panyimpenan jangka panjang.

Tincture alkohol (2/3 bahan baku pepelakan) disiapkeun tina kembang akasia sareng kuncup birch salami saminggu pikeun ngalumisan kulit tina urat anu kaserang panyakit.

Tina pangobatan oriental, sipat-sipat tina apel Adam dipikaterang ngagaduhan pangaruh positip kana nada vaskular.

kenari héjo - gulung janten sakedik sareng tutup ku minyak zaitun. Anjeun kedah nangtung dina panonpoe sahenteuna opat puluh dinten. Teras anjeun tiasa pelumasi daérah anu kaserang.

Kumpulan ubar tina chamomile, St. John's wort, yarrow, calendula, babakan ek sareng horsetail disarankeun pikeun dianggo pikeun ngabersihkeun maag trophic, ngagentoskeun peradangan.

chestnut kuda dianggo sacara éksternal sareng internal. Daun sareng kembang pepelakan dianggo. Pikeun komprési, diseduh ku cai sapertos tèh. Sareng pikeun panggunaan internal, tincture alkohol disiapkeun. Tetep di tempat anu poék sahenteuna dua minggu. Inuman 30 tetes sateuacan tuang.

Apel Adam mangrupikeun buah tina tangkal maklura langka anu tumuh di daérah kidul. Éta henteu dianggo sacara internal sabab jus na aya racun. Tincture alkohol disiapkeun tina buah anu ditumbuk pikeun digiling. Disarankeun tetep dina poék salami sabulan.

Kumaha cara ngadamel salep di bumi

Dina dasar salep, ubar hérbal tetep di luhur situs lesi langkung lami, sareng nembus langkung saé pisan. Pikeun salep, minyak nabati, ramuan siki rami, lard, gajih hayam dianggo. A dekok hérbal pekat ditambah kana basa anu dilebur sareng dipanaskeun. Protomit dina seuneu anu rata sareng diaduk salami lima menit.

Ramuan dianggo nganggo salep, éta henteu kedah disiapkeun sadidinten: daun kayu putih, akar dandelion, ramuan celandine, balm lemon, kembang lilac, semanggi, chamomile, calendula, jarum cemara. Sadayana diseduh dina jumlah anu sami sateuacan dicampurkeun sareng basa salep.

pangobatan urat varikos sareng produk nyiruan

Salep ieu kedah disimpen dina kulkas. Larapkeun kana kulit nganggo lapisan anu leueur, sakedik diusap. Ditutupan ku kertas komprési sareng perban haneut. Hadé pikeun nerapkeun komprési salep dina wengi.

Perlakuan anu sanés

Nyeureud lebah ngandung hirudin, nyaéta tipis getih anu nyegah pembekuan getih. Perlakuan ku palebah ngalibatkeun gigit wajib kana simpul véna luar. Mimitina, pasién ngalaman nyeri sareng kaduruk, fénoména ieu pas lulus nyalira, sareng ku aranjeunna node vena anu nonjol dihapus.

Kamungkinan konsékuansi

Pangubaran masarakat pikeun urat varikos jauh tina teu bahaya. Ieu ekstrak pekat tina pepelakan kalayan efek samping anu kuat nalika dicandak sacara lisan. Ieu leres leres pikeun jalma anu ngagaduhan panyakit lambung sareng pankreas. Bumbu mangaruhan kaasaman jus lambung. Ku alatan éta, panggunaanna tiasa nganyenyeri panyakit kronis dina sistem pencernaan.

Manifestasi alergi (peurih dina kulit, ruam, bareuh) kedah diawasi. Ngeureunkeun pamakéan salajengna upami gejala sapertos lumangsung.

Ngagunakeun metode masarakat ngabutuhkeun iman kana ubarna sareng kasabaran. Sababaraha jalma merhatoskeun rekomendasi pikeun leumpang dina subuh subuh nganggo kaos kaki katun ipis dina embun jukut sareng henteu nyandakna dugi ka garing. Resep anu mempesona ieu ngahasilkeun kado alam anu paling aman.