Naha mungkin pikeun ngubaran urat tanpa operasi?

Suku awéwé tanpa urat varikos

Sawawa tanpa oray tina urat biru dina suku na tiasa disebat untung, kumargi numutkeun statistik, unggal 4 awéwé sareng unggal 7 lalaki dihukum urat varikos. Sumawona, urat awon tiasa némbongan dina handapeun kulit saatos 18-20 taun sareng henteu ngaleungit dimana-mana, henteu paduli kumaha anjeun nyobian. Seringna, salian ti cacat kosmetik, urat varicose ogé nyababkeun masalah kaséhatan anu serius: nyeri sareng beurat dina suku, bareuh, peurih kulit, dugi ka muncul maag anu henteu nyageurkeun dina suku. Henteu kakantun résiko tinggi gumpalan getih, anu berpotensi ngancam kahirupan.

Cara anu paling jelas pikeun ngubaran urat nyaéta operasi. Urat anu katarajang dihijikeun sareng kantun ditarik sapertos renda. Dina kasus anu parah, venectomy pasti bakal ningkatkeun kaayaan, ngirangan gejalana, sareng ngajantenkeun hirup langkung gampang. Nanging, ngaleupaskeun urat dina umur ngora mangrupikeun prospek anu diragukeun. Teu aya anu tiasa ngajamin yén dina 3-5 taun anjeun moal datang ka ahli bedah deui ku kambuh atanapi busung lapar. Abdi hoyong mendakan solusi pikeun masalah tanpa operasi!

Sateuacan milarian metode sapertos kitu, anjeun kedah nampi ideu anu teu acan aya metode anu terang anu bakal ngaleungitkeun varises salamina. Sadaya padika anu aya, boh masarakat boh pejabat, ngagaduhan pangaruh murni gejala: aranjeunna tiasa ngalambatkeun perluasan urat salajengna, ngirangan kamungkinan komplikasi, sacara nyata ngirangan sareng bahkan ngaleungitkeun gejala, tapi henteu ngaleungitkeun panyabab lésna vaskular. Sareng alesanna sorangan henteu dipikaterang. Kami ngan ukur terang faktor predisposisi: kalemahan anu diturunkeun sacara genetik dina témbok vaskular, gangguan hormonal, kaleuwihan beurat atanapi aktivitas fisik anu beurat, kabutuhan profesional pikeun nyéépkeun sadidinten dina posisi anu lempeng, jst. Pangaruh faktor-faktor ieu tiasa diminimalkeun ku ngarobih gaya hirup anjeun.

Poto Cowboy sareng Perawatan Cai

Cara munggaran pikeun ningkatkeun kaayaan suku sareng urat varicose nyaéta ngirangan beban kana urat. Jang ngalampahkeun ieu, cobian angkat suku anjeun tina taneuh dina unggal kasempetan, langkung saé di luhur tingkat haté anjeun. Sikep lungguh anti-varicose anu pangsaéna nyaéta "pasang aksi koboy". Ieu nalika anjeun condong deui dina korsi teras nahan suku anjeun kana ujung méja. Upami anjeun tiasa ngagolér, nempatkeun rol handapeun sampéan anjeun.

Aktivitas saatos damel anu ideal nyaéta ngojay atanapi aerobik cai. Cai ngagaduhan pangaruh pijet, sareng posisi horizontal ngaleungitkeun tekanan dina klep véna. Versi ringan tina prosedur cai sayogi pikeun sadayana - kontras douches tina pancuran tina suku dugi ka tengah pingping. Anjeun kedah béréskeun ku cai tiis.

ekspektasi Venotonik atanapi palsu

Cara anu kadua pikeun perawatan non-operasi nyaéta ubar pikeun urat varikos. Pikeun sababaraha urang, venotonics tétéla janten ubar mujijat pikeun urat varikos, sedengkeun anu sanésna yakin yén aranjeunna parantos miceunan artos. Alesan kuciwa kalayan ubar ieu nyaéta harepan palsu.

Phlebotonics moal ngajantenkeun urat nyumput deui, éta ngan ukur ngagentos gejala varises, sakapeung suksés pisan. Pangaruh utama ubar pikeun urat varicose nyaéta nguatkeun sareng ningkatkeun nutrisi tina témbok véna, tapi anjeun moal ngaraosan ieu. Pangaruh neneng tina pél biasana dialaman ku jalma anu sangsara tina bareuh suku sareng nyeri. Upami urat varikos ngaganggu anjeun ngan ukur cacad kosmétik, maka anjeun henteu kedah ngandelkeun pangaruh anu atos tina pél. Dina waktos anu sasarengan, mangtaun-taun panilitian parantos ngabuktoskeun yén phlebotonics ningkatkeun prognosis pikeun urat varikos sareng ngajantenkeun urat langkung elastis. Pangobatan topical sapertos salep sareng gel dianggap kirang épéktip.

Stocking henteu ngan ukur handapeun rok

Numutkeun norma budaya, stoking pikeun lalaki nyaéta sopan santun, sareng numutkeun ahli phlebologists, éta mangrupikeun papakéan anu diperyogikeun pikeun jalma anu duanana jenis kelamin anu condong kana urat varikos. Kaos kaki, kaos ketat, sareng tinggi dengkul tina sagala rupa warna - rupa-rupa produk médis anu didamel tina baju rajutan anu elastis, anu disarankeun sanés ngan ukur pikeun ngubaran urat varikos, tapi ogé pikeun pencegahan.

Produk anu didamel tina baju rajutan elastis bénten-bénten dina kelas komprési - kakuatan tekanan anu aranjeunna takeun kana urat deet tina suku, nyandak bagian tina beban pikeun ngompa getih. Kelas "A" ditugaskeun pikeun pencegahan. Kaos oblong sapertos kitu kedah dianggo nalika kakandungan, ogé pikeun lalaki sareng awéwé anu nyéépkeun sadidinten dina sampéan. Kelas komprési I, II, III, IV parantos dianggo pikeun kapentingan ubar. Hésé pakéan aranjeunna tanpa alat khusus.

Hosiery komprési pikeun urat varicose ngirangan parna gejala, ngirangan résiko komplikasi, tapi ngan ukur dianggo kalayan ageman konstan. Anjeun kedah ngagem kaos kaki, kaos ketat sareng setinggi dengkul énjing-énjing, sateuacan nempatkeun suku tina ranjang. Némbak - ngan ukur nalika bobo.

Sclerotherapy - cara pikeun "ngeusian" urat

Sclerotherapy dianggap metoda non-operasi pikeun pangobatan pikeun urat varikos; éta parantos umur ageung sareng teras ditingkatkeun. Perlakuan diwangun dina nyuntikkeun zat kana urat lancah atanapi urat ngagedéan anu nyababkeun sumbatan tina kapal. Uratna ambruk sareng sakedik-sakedik diganti ku jaringan konéktip. Pangaruh prosedur na tiasa diperhatoskeun saatos sababaraha dinten, nalika perban komprési tiasa dipiceun. Salaku "lem" anggo ubar dina bentuk cairan - kanggo pembuluh alit sareng dina bentuk busa - kanggo urat saphenous anu langkung ageung. Cara ieu pikeun ngubaran urat varikos dimungkinkeun upami diaméter uratna henteu ngaleuwihan 3-5 mm. Nalika nyobian "busa" kapal anu langkung ageung, komplikasi sering timbul.

Komplikasi saatos sclerotherapy bahaya pisan, ieu akibat tina hawa asup kana saluran getih, upami dianggo busa, réaksi alérgi parah kana ubar, lesi vaskular peradangan sareng penampilan hiperpigmentasi dina kulit. Ku alatan éta, nalika milih cara ieu, anjeun kedah waspada harga naon anu anjeun tiasa mayar kanggo suku anu sampurna.

Perawatan laser tina urat varikos

Nyatana, metoda ieu dina perlakuan aya dina kompeténsi ahli bedah vaskular, tapi, dianggap luput, sabab dilakukeun tanpa sisit, nganggo tusukan - tusukan bejana ku jarum kandel. Saatos ngenalkeun jarum sareng bius, lumen tina bejana diiradiasi ku laser. Kusabab kanaékan suhu, témbok bejana sigana dilas sasarengan, sirkulasi getih lirén sareng antukna urat ngaleyurkeun. Operasi anu sami dilakukeun nganggo osilasi éléktromagnétik dina kisaran frékuénsi radio - ablasi frékuénsi radio tina pembuluh darah. Kalemahan metode pangobatan ieu nyaéta résiko trombosis saatos radiasi. Sumawona, bahkan ahli bedah anu paling berpengalaman henteu tiasa ngaleungitkeun résiko pembentukan beku getih. Salaku tambahan, perlakuan laser tina urat varikos sareng radiofrequency ablasi masih metode anu masih ngora, hasilna jangka panjang na teu acan diulik.

Terapi fisik lawas anu saé

Hiji metodeu anu pernah nyebar pikeun ngubaran sagala rupa sareng saha waé, tapi ayeuna éta henteu pantes dipohokeun. Nalika nyampurkeun urat varicose tina bagéan handap, dokter tiasa nyarankeun fisioterapi pikeun anjeun salaku alat tambahan. Ieu nyaéta: terapi laser sareng magnét, iradiasi UV, terapi ozon, NO-terapi, sareng terapi leutak. Fisioterapi sacara praktis henteu aya komplikasi sareng watesan, henteu aya rasa nyeri komo pikaresepeun. Nanging, tong ngarepkeun pangaruh gaib ti aranjeunna. Pangpangna anu tiasa diandelkeun nyaéta relief gejala, ningkat prognosis panyakit sareng penampilan kulit dina sampéan.