Urat varikos - pangobatan kalayan metode alternatip

Urat varikos dianggap salasahiji panyakit anu paling umum, éta manifés nyalira dina bentuk urat anu menonjol sareng urat laba-laba dina beulah handap. Patologi tiasa nyababkeun thrombophlebitis, nalika gumpalan getih kabentuk dina kapal. Aranjeunna bakiak saluran getih sareng ngadorong gangguan sirkulasi, stroke. Perlu pikeun ngubaran varises dina tahap awal pamekaranana.

Tujuan Terapi Tradisional

Perlakuan urat varikos dina suku kalayan ubar-ubaran masarakat dilaksanakeun dina raraga ningkatkeun sirkulasi getih dina pembuluh sareng ipis getih. Pikeun ieu, pamandian, kompres, salep sareng tincture tiasa dianggo. Éta didamel dumasar kana bahan-bahan hérbal.

Tapi nalika nganggo resep ubar tradisional, kedah diémutan yén éta épéktip ngan ukur dina tahap awal pamekaran patologi. Dina kasus nalika asterisk sareng jaringan vaskular parantos kabentuk, perlu konsultasi ka spesialis. Salaku tambahan, produk tiasa nyababkeun alergi. Éta sababna, sateuacan nganggo kompres, salep sareng mandi, anjeun kedah pastikeun teu aya réaksi négatip.

Urat varikos utamina mangaruhan bagian handap awak sareng berkembang akibat tina prosés stagnan. Métode ubar tradisional bakal ngabantosan kaayaan panyakit sareng ngeureunkeun sadaya gejala anu ngiringan.

Diet Dahareun

Sateuacan ngamimitian ngubaran urat varikos, anjeun kedah nyaimbangkeun tuangeun. Diét khusus kedah dituturkeun salami saminggu, henteu paduli ayana atanapi henteuna kaleuwihan beurat. Tujuan tina nutrisi diét nyaéta pikeun ngaleungitkeun tuangeun lemak sareng ningkatkeun imunitas ku cara ningkatkeun jumlah vitamin sareng mineral.

Mimiti, anjeun kedah nolak baking, mantega, inuman alkohol, daging sareng lauk lauk, rempah-rempah panas.

Buah sapertos apel, cau, jeruk kedah aya dina tuangeun. Sayuran seger ogé séhat.

Pikeun dua dinten munggaran, ménu na kedah ngan ukur tina piring vegetarian. Saatos dua dinten, anjeun tiasa tuang nasi atanapi bubur soba, salad kalayan minyak nabati, sup nettle.

Jus sayuran, sapertos wortel, waluh, khususna mangpaat pikeun urat varikos.

Diét dituturkeun unggal bulan salami saminggu. Ieu bakal ngabantosan ngabersihan awak koléstérol sareng nguatkeun sistim imun.

Prosedur terapi umum

Pangobatan tradisional ngandung seueur saran ngeunaan cara leres ngubaran varises di bumi. Dina tahap awal pamekaran patologi, disarankeun nganggo metode terapi umum. Aranjeunna ngabantosan pikeun nganormalkeun sirkulasi getih, nyingkahan akibat sareng pangaruh positip kana saluruh awak sacara gembleng.

Penyembuhan Mandi

Pangubaran panyembuhan mujarab pikeun urat varikos. Tapi metoda ieu henteu tiasa dianggo pikeun maag trophic sareng thrombophlebitis.

Larutan mandi disiapkeun sateuacanna. Pangubaran anu pangsaéna nyaéta ranting ek, willow sareng chestnut. Tuang sadaya komponén dina sajumlah 0, 5 kg sareng cai saember, tambahkeun chamomile, wort St. John sareng séri opat bungkus, dipésér di apoték. Kulub sadayana salami 20 menit sareng angkat sapeuting. Isuk-isuk, siapkeun rebusan tilu roti roti rai. Galur sadayana teras tambihan kana pamandian.

Anjeun ogé tiasa nganggo baking soda. Pikeun nyiapkeun larutan mandi, anjeun kedah nyandak hiji bungkus. Upami anjeun ngan ukur kedah ngahuapan suku anjeun, tambahkeun 7 séndok baking soda kanggo unggal 5 liter cai.

Kulit Willow atanapi Cedar ngagaduhan pangaruh positip dina sirkulasi getih. Pikeun mandi, anjeun peryogi dua dampal ranting tangkal. Éta dituang ku tilu liter cai sareng dikulub salami 30 menit.

Pikeun mandi kaki, ramuan sushi garing ogé dianggo dina jumlah 100 gram. Babakan willow tiasa ditambih kanggo ningkatkeun efisiensi.

Saatos prosedur, para ahli nyarankeun ngadamel pijatan ringan tina suku sareng nempatkeunana dina gempungan alit, nganggo stoking pra-komprési.

Solusi pikeun panggunaan internal

Pangobatan tradisional ogé terang seueur resep pikeun administrasi oral. Sadaya decoctions paling disiapkeun dina wadah atanapi thermos katutup pageuh. Komo nalika kakeunaan hawa anu luhur, olahan hérbal ngajaga sipatna. Éta kedah disaring sateuacan dianggo. Anu paling populér sareng mujarab pikeun urat varikos tina bagéan handap nyaéta:

  1. Apel. Opat apel leutik diseduh ku liter cai pindang panas. Wadahna dibungkus sareng kénca salami 4 jam. Teras apel diuli dugi ka gruel, madu ditambih. Ubarna dicandak dina beuteung kosong sateuacan bobo.
  2. Nettle. Ieu dianggo sanés ngan ukur pikeun kaperluan kosmetik, tapi ogé mangrupikeun ubar pangsaéna pikeun urat varikos. Pikeun nyiapkeun tincture, anjeun kedah nyandak tilu séndok pepelakan garing sareng ditumbuk teras tuang hiji liter cai ngagolak. Keukeuh sajam. Inuman sapertiluna gelas sajam saatos tuang.
  3. Solusi soda. Éta éncér dina jumlah 1 séndok téh per gelas. Candak dua kali sapoé.
  4. Bawang bodas sareng madu. Pikeun nyiapkeun larutanana, anjeun kedah ngagiling 250 gram bawang bodas sareng campur sareng 350 gram madu. Keukeuh sahenteuna 10 dinten. Candak séndok balsem 30 menit sateuacan tuang. Sateuacan nganggo, anjeun kedah pastikeun teu aya alergi pikeun madu.

Sadaya resep ubar tradisional épéktip ngan ukur dina tahap awal pamekaran panyakit sareng ngagaduhan kontés kontéks tertentu. Konsultasi dokter diperyogikeun sateuacan dianggo. Dina kasus nalika sensasi nyeri parantos timbul, sareng patologisna tos janten thrombophlebitis, wajib pikeun konsultasi sareng dokter sareng nganggo narkoba.

Tinctures dumasar alkohol

resep pikeun tincture alkohol pikeun pengobatan varicose veins

Aya seueur rupa tincture, bahan utama na nyaéta alkohol. Komposisina ogé ngandung bahan alami anu ngabantosan mulangkeun sirkulasi getih. Setélan anu paling épéktip nyaéta:

  1. Kalanchoe.Tutuwuhan seueur dianggo dina ubar tradisional sareng ngagaduhan seueur sipat anu manpaat. Larutan alkohol dianggo pikeun ngusapan daérah anu katarajang. Tapi penting pikeun masak kalayan leres. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun mimitina kedah nyimpen daun anu nembé potong saminggu dina tempat anu tiis sareng poek. Teras puterkeun kana coét daging sareng tuang vodka, anu jumlahna dua kali jumlah pepelakan anu ditumbuk. Alatna diinfus deui salami 7 dinten teras disaring.
  2. Ngumpulkeun kembang padang rumput hejo.Ieu sayogi di apoték. Pikeun épisiénsi, anjeun tiasa nambihan kulit kayu sareng ek. Kumpulan bumbu dituang ku liter alkohol sareng maksa pikeun saminggu. Alatna dianggo pikeun ngubaran borok sareng meredih peradangan. Larapkeun unggal dinten ka daérah anu kaserang dua kali sapoé.
  3. Kembang akasia bodas.tincture parantos disiapkeun saminggu sareng dianggo ngusap kulit. Tuang campuran kembang akasia sareng birch atanapi kuncup pinus sareng vodka atanapi alkohol dina babandingan 2: 3.

Dina hal urat varikos, tincture dumasar kana apel Adam ogé ngabantosan ngagentos gejala sareng mulangkeun sirkulasi getih. Buahna aya racun, sareng pareng dilarang ngagunakeunana di jero. Alatna dianggo ngusapan daérah anu kaserang sareng disiapkeun dina sabulan.

Amanita infusions dianggo di kampung. Tapi cara ngubaran ieu jarang ayeuna, kumargi supa nembongan ngan ukur dina akhir usum panas sareng dianggo seger. Salaku tambahan, henteu sadayana percanten ubar sapertos kitu.

Salep pikeun urat varikos

Krim sareng salep dumasar kana bahan hérbal nganggo urat varikos tetep langkung lami dina permukaan kulit. Kusabab ieu, bahan aktif meta dina kapal anu kapangaruhan kanggo waktos anu lami. Kaldu flaks, minyak, gajih dianggo kanggo persiapan na.

Ogé ngandung decoctions tina sagala rupa ramuan:

  • chamomile;
  • samanggi;
  • kayu putih;
  • rosemary;
  • melissa;
  • lilac;
  • wormwood;
  • fir;
  • root burdock;
  • kaléndera.

Jahé sareng bawang bawang ogé dianggo dina nyiapkeun kaldu kanggo salep. Sadaya komponén kedah diseduh dina babandingan anu sami sareng dicampur sareng dasarna. Salep tiasa disimpen lami, anu hartosna éta henteu meryogikeun persiapan sadidinten. Pasangna dina kulkas saatos dianggo.

Gajih badger hususna kasohor pikeun urat varikos. Éta ngabantuan henteu ngan ukur pikeun mulangkeun sirkulasi getih, tapi ogé pikeun nguatkeun témbok vaskular, ningkatkeun imunitas. Seueur jalma kalér nganggo gajih tega pikeun ngubaran panyakit. Éta ogé ngagaduhan seueur sipat anu manpaat.

Salep shilajit ogé populér sareng tiasa dipésér di apoték.

Komprésikeun pikeun urat varikos

resep ubar tradisional pikeun pangobatan urat varikos

Rupa-rupa komponén digunakeun pikeun kompres, contona Cypress, kentang, minyak cendana. Anu paling populér nyaéta daun burdock sareng kol. Éta ngandung seueur vitamin sareng mineral anu berguna anu mangaruhan pangaruh kana urat sareng awak sacara gembleng. Pangobatan tradisional terang seueur resep, diantarana:

  1. Burdock sareng horseradish. Mimiti haneutkeun daun tina salah sahiji pepelakan ku cara nempatkeun kana ketel atanapi panci. Pasang sapotong perban leutik dina daérah kulit anu katarajang, teras sepré sareng ngalereskeun perbanna. Durasi pangobatan nyaéta lima prosedur, anu dilakukeun unggal dinten sanés sateuacan bobo. Perban dipiceun énjing. Ubar na mantuan ngagentos nyeri sareng ningkatkeun kaayaan sadayana.
  2. Salep sareng burdock. Tutuwuhan dianggo hungkul. Komprési dilakukeun saatos nerapkeun salep ka daérah anu katarajang. Teras dilangkungan daun burdock sareng stoking komprési ditunda. Ganti gantiana dirobih unggal tilu dinten, sareng lilana terapi nyaéta tilu bulan.
  3. Kosmetik Clay. Éta éncér dina cai dina suhu kamar kana massa homogén kandel. Larapkeun produk ka daérah anu kapangaruhan, beres ku perban dina dua lapisan. Teras larapkeun liat deui, aman ku perban. Ku kituna, lapisan kedah sahenteuna 1, 5 séntiméter. Pikeun nyegah beueus nyerep, bungkus perban nganggo kaén kanvas sareng bungkus ku syal wol. Suku kedah dijaga dina bukit leutik. Prosedurna salami 3 jam, saatosna perban dipiceun.
  4. Kentang. Komprési ogé dilakukeun dina dasar kentang atanapi puncak. Grate sayur dina grater rupa sareng beueus perban dina jus anu dihasilkeun. Prosedur pangsaéna dilakukeun nalika wengi.

Komprési lidah mangpaat pikeun urat varikos. Ngan ukur daun anu anyar diteukteukan anu dianggo. Saos tomat ogé épéktip. Éta dilarapkeun pikeun sababaraha jam. Omat ngagaduhan sipat unik pikeun ningkatkeun sirkulasi getih dina waktos anu singget, sareng ku varises aranjeunna dianggo henteu ngan ukur kanggo administrasi oral. Bawang henteu populér kusabab bau ciri na, tapi éta ogé épéktip pisan.

Seueur ahli nyarankeun dressing saline pikeun urat varikos. Aranjeunna ngabantosan nyeri, peradangan sareng ningkatkeun sirkulasi getih. Sanaos kanyataanna ngirangan jumlah uyah disarankeun pikeun seueur diét, dina kasus pendirian urat varikos, éta ganti baju uyah anu pangaruhna positip.

Perlakuan anu sanés

Lebah ogé dipaké pikeun ngubaran urat varikos. Nyeureud aranjeunna ngandung zat anu disebut hirudin. Éta ngabantosan nyegah pembekuan getih tina ngabentuk. Nyiruan nyiruan kedah dilaksanakeun langsung kana cangreud.

Propolis kasohor pisan. Hal ieu digunakeun pikeun asupan seger sareng kanggo nyiapkeun salep, komprési.

Kalayan urat varicose, anjeun ogé tiasa ngadamel bolong yodium. Éta dilarapkeun nganggo kapas tina sapeuting.

Hasil tina Terapi Bumi

Pamakéan ubar tradisional tiasa ngagaduhan akibat négatip. Nalika ngagunakeun minyak atsiri, madu, propolis, réaksi alérgi katitén.

Jalma anu ngagaduhan panyakit sareng gangguan saluran pencernaan kedah dianggo kalayan ati-ati nalika nyandak ubar internal.

Ukuran pencegahan

Pikeun nyalindungan diri tina pamekaran varises tina bagéan handap, anjeun kedah nuturkeun sababaraha tindakan pencegahan:

  1. Candak pancuran kontras. Éta ngabantosan ngajaga saluran getih dina kaayaan anu saé. Pancuran ogé mangaruhan pangaruh positif kana sirkulasi getih.
  2. Balik ngojay. Kunjungan ka kolam renang ngabantosan merangan stagnasi getih dina kapal.
  3. Leumpang sabisa-bisa pikeun nyegah nabrak varicose.
  4. Nalika kakandungan, taliti ngawas kasihatan anjeun, sabab salami periode ieu awéwé paling gampang katerap panyakit.
  5. Tuang leres. Diét kedah ngandung sakedik tuangeun lemak sareng lada sabisa-bisa.

Minuhan léngkah pencegahan sacara signifikan bakal ngirangan kamungkinan ngembangkeun urat varikos. Nalika gejala patologis muncul, resep ubar tradisional tiasa dianggo. Tapi kedah diémutan yén panggunaanna tiasa ngabahayakeun kaséhatan. Éta sababna anjeun kedah konsultasi sareng dokter.