Naon ari urat

aliran getih dina urat séhat sareng varikos

Urat varikos mangrupikeun pembengkakan pembuluh darah periferal handapeun kulit, paling sering dina permukaan otot suku, urat dina penampilan warna bareuh sareng sinuous, warna biru. Dina waktos anu sami, simpul kabentuk, sareng aparat klep musnah. Aliran getih dina urat teu tiasa ngalir ku cara anu baku. Nalika tutup klepna caket, masalah dimimitian. Getih teu tiasa obah sakumaha kuduna - naék. Urat dina tekanan kusabab stagnasi getih.

Nalika janten luhur - kusabab éta, getih dialungkeun kaluar, sareng kaleuleusan na manjangan tembok urat, anu mimitina béda kandelna. Kapal manteng. Sisina diteken kana kulit sareng janten katingali. Kusabab ieu, ciri "lalab" (jaringan vaskular) kabentuk. Upami bejana katingali ngalangkungan lapisan épidermis, éta hartosna éta lemah. Beuki kandel uratna, beuki katingali warna biru na. Nodul diciptakeun anu jelas katingali dina suku.

Panyakit ieu parantos dipikaterang ti saprak jaman baheula. Arkéologis patepung nyebut mimiti topik ieu dina téks hukum ngeunaan kadokteran anu diciptakeun dina kaayaan Bizantium. Di tangan firaun Mesir aya perban elastis anu ngabantosan nyegah panyakit. Spesialis ubar - Hippocrates, Paracelsus, sareng Avicenna ogé - nyobian mendakan metode pangobatan.

Patologi ieu umum pisan. Unggal pangeusi kaopat planét sangsara tina éta. Diantara faktor utama pangwangunan nyaéta henteu cukup ngembangkeun jaringan konéktip. Pikeun ngembangkeun varises, kaayaan predisposing diperyogikeun. Ieu sawaréh ngajelaskeun naha seueur awéwé di antawis pengunjung phlebologist. Dina awakna, rétrukturna hormon sapertos aktif.

Penting pisan pikeun ngurus pas waktuna kaayaan urat. Aranjeunna nyababkeun seueur kahariwang, dimimitian ku penampilan awon tina sampéan. Ieu mangrupikeun ancaman ageung pikeun kaséhatan sareng kahirupan bahkan. Nalika panyakit ieu ngahontal kaayaan anu diabaikan, komplikasi na dimimitian. Samentawis éta, upami anjeun nyaah ka dokter dina waktosna, moal sesah ngaleungitkeun panyakitna. Upami anjeun ngamimitian pangobatan dina waktosna, operasi henteu diperyogikeun. Ieu cara anu pangsaéna supaya urat ngaleungit ku nyalira sareng uih deui ka penampilan normalna.

Numutkeun kana statistik, 18-20 persén populasi menderita varises, sareng ampir 50% pasién dina tahap awal bahkan henteu nyangka yén aranjeunna gering parna. Paling sering, awéwé kaserang panyakit ieu.

Nyababkeun urat varikos

Anu nyababkeun urat varicose tiasa janten berkepanjangan nangtung, obesitas, kakandungan, berkepanjangan ngagem stoking atanapi kaos kaki kalayan pita elastis ketang, ogé kalemahan bawaan jaringan konéktip. Di luhur ngarujuk kana panyabab utami pamekaran panyakit.

Urat varikos kabentuk nalika getih ngalir lepat ngalangkungan urat. Élmuwan parantos nalungtik anu nyababkeun panyakit ieu, anu henteu alamiah dina spésiés hirup sanésna dugi ka manusa kaserang panyakit éta. Diantara alesan anu ditetepkeun:

  1. Leumpang nangtung. Panaliti nyebatkeun panyakit kana bagéan handap ku tekanan anu seueur dina awak. Kolom getih terus nepi kana otot jantung. Jalma anu nyéépkeun seueur waktos dina sampéanna aya résiko khusus.
  2. Kecenderungan genetik. Di kaseueuran jalma, panyakit ieu tétéla janten faktor anu diturunkeun ti kolot. Statistik dina hal ieu jelas pisan - dina orok anu kolotna kaserang panyakit sapertos kitu, kamungkinan kéngingkeun urat varicose naék janten 70%. Tapi résiko ieu tiasa dicegah upami henteu aya faktor pangiringan anu diciptakeun. Urat varicose keturunan sering muncul dina umur dini pisan.
  3. Sifat pagawéan, cara hirup standar. Seueur padamelan modéren ngagaduhan résiko anu tangtu kurangna mobilitas. Ahli Phlebologists ngusulkeun ngagunakeun istilah "urat varikos komputer".
  4. Gangguan éndokrin sareng hormonal. Kusabab karakteristik awak di awéwé, période gangguan hormonal janten panyabab stagnasi getih. Pikeun aranjeunna, période anu paling bahaya nyaéta pubertas, kakandungan, saatos ngalahirkeun. Waktos nalika ménopos datang ogé bahaya. Kategori génder pasien ieu konsultasi sareng dokter 2-3 kali langkung sering. Henteu cekap hormon dina organ bikang disebat estrogén. Sabalikna, hormon korpus luteum disebutna langkung dominan. Dipercaya yén anjeunna anu ngagaduhan pangaruh santai dina otot. Ieu ngamajukeun varises.
  5. Halangan dina kaluarna getih ngaliwatan urat. Aranjeunna timbul salaku formasi murni mékanis - beku getih, rahim, tumor.
  6. Setrés sareng gangguan saraf mangaruhan kaayaan pembuluh darah. Aya tungtung saraf dina témbok urat anu masihan élastisitas. Kalayan kanaékan tekanan diantarana, kakeunaan racun, alkohol, lumen tina kapal bakal leungit nada sareng ngalegaan.
  7. Anastomos artéri-véna. Éta tiasa ngabentuk kusabab tekanan di daerah kabanjiran sél getih artéri.
  8. Pompa otot anu disebat ayana dina otot anak sapi, sareng aranjeunna teras-terasan kedah diaktipkeun. Penting pisan pikeun ngawas kasihatan anjeun, nyingkahan panyawat anu lami - batuk sareng kejang.

Faktor-faktor anu nyumbang kana ngembangkeun urat varikos tiasa diungkulan ku ngawas kasihatan anjeun.

Gejala urat varikos

Supados henteu sono saat-saat timbulna panyakit, anjeun kedah terang gejala mimiti varicose veins sareng gaduh waktos kanggo nyandak tindakan anu diperlukeun.

Gejala utama varises nyaéta:

  1. Munculna nyeri dina suku, perasaan haneut, sareng kadang sensasi ngaduruk dina urat suku;
  2. Beurat dina suku;
  3. Sore, ngabareuhan nembongan dina suku;
  4. Kram kaki dimimitian peuting;
  5. Urat dilebur;
  6. Kulit suku handap ngagaduhan warna anu poék, segel némbongan, borok trofik tiasa dimungkinkeun.

Anjeun ogé tiasa ngaidéntifikasi gejala di handap ieu tina varicose veins:

  1. Aya manifestasi anu ngan ukur daérah fossa popliteal, ogé permukaan tukang suku. Kalayan kulitna kandel, ogé ku rambut ageung tina sampéan, katingalina kirang.
  2. Gampang diraba - urat anu katémbong katingali dipulas dina palpasi.
  3. Upami pasién diteundeun, angkat suku, bolong ngaleungit, sareng dina posisi tegak kentel deui.
  4. Aya beurat anu aneh dina suku, nyeri kusam, konvulsi. Pasén sering ngeluh tina sensasi ngaduruk. Manifestasina khususna diperparah dina sonten, atanapi saatos waktos nangtung anu berkepanjangan.
  5. Suku ogé tiasa ngabareuhan, khususna di daérah jaringan lemes. Éta ogé aya dina tungkak, di daérah handap shins.

Ieu mangrupikeun gejala utami tina varises. Éta diperparah upami panyakitna henteu diubaran dina waktosna. Parobihan tropis nyebar deui, kana kulit suku sareng suku. Épidermis janten garing, warna biru, ngabareuhan gampang lumangsung. Kusabab kamajuan urat varikos, ieu di handap dititenan:

  1. Pigmentasi.
  2. Induksi (segel).
  3. Borok tropis.
  4. Gizi kulit ngaruksak.

Upami gejala pihak katilu tina varises muncul, sapertos muriang atanapi kalemahan, éta hartosna panyakit parantos lulus kana tahap komplikasi. Aya gejala sapertos langka sapertos perdarahan nalika titikna beueus. Paling sering aranjeunna lumangsung dina wengi.

Komplikasi urat varikos

Komplikasi urat varikos bentukna nyeri. Aranjeunna gampang dikenalkeun ku manifestasi na:

  1. Tahap akut tina trombophlebitis urat deet.
  2. Maag tropis.
  3. Phlebothrombosis.
  4. Pendarahan urat varikos.

Trombophlebitis akut ngagaduhan bédana ieu:

  • beureum
  • kanyeri
  • segel anu katingali numutkeun lokasi kapal subkutan.

Gumpalan getih anu dihasilkeun tiasa ngalebetkeun prosés anu pikaresepeun, teras, ngalawan latar tukang perlakuan anu dilaksanakeun, aranjeunna diatur (berkecambah kalayan jaringan konéktif), teras ngaleyurkeun. Kusabab ieu, prosés recanalization kapal dimimitian. Gap ogé tiasa diblokir lengkep. Kusabab ieu, aya résiko tina dileungitkeun sareng pengerasan véna anu kapangaruhan.

Kalayan kamajuan panyakit, aya faktor anu ngalangkungan varicothrombophlebitis. Di tukangeunana aya lebothrombosis. Éta kalebet sistem urat jero, embolisme paru dimimitian. Upami anjeun henteu hoyong dirawat, oklusi kapal tina dahan tiasa dimungkinkeun, nalika kaluarna getih lirén sareng gangren dimimitian.

Kalemahan véna kronis

Pangwangunan ngalangkungan sababaraha tahapan. Mimitina, sakedik robahan hémodinamika dianggap, kusabab réfluks anu diarahkeun sacara horisontal. Dina waktos anu sasarengan, klep tina kapal komunikasi mimiti sangsara kusabab teu cekap, sareng panyakitna néwak daérah urat saphenous, nyebar dugi ka jerona.

Aya opat tahapan ciri kacukupan vena kronis:

  1. Enol, Tanpa gejala klinis anu jelas. Edema sakedik dikedalkeun, sapertos katingali tina étasia urat deet.
  2. Kahiji, dicirikeun ku urat varikos anu katénjo tina belah handap. Teu aya gangguan trofik.
  3. Kadua, kalayan pertumbuhan atra tina atra. Nodul tipikal, sindrom edematous anu écés stabil, daérah hyperpigmentasi, lesi éksim, borok trofik kabentuk. Upami pamariksaan echographic dilaksanakeun, maka dimungkinkeun pikeun ngungkabkeun kamampuan katup tina kapal tina tipena béda jinis kolektor - deet sareng jero.
  4. Katilu, numana gejala di luhur dilengkepan ku jinis-jinis gangguan trofi anu pengkuh, anu henteu katutup ku perlakuan konservatif.

Kalemahan vena kronis ngagaduhan gejala nyalira:

  • peurih
  • nyeri,
  • peuting-peuting keram dina anggota awak,
  • ngabareuhan
  • formasi stagnan dina jaringan lemes,
  • kamungkinan maag.

Patologi ieu dicirikeun ku sindrom nyeri anu tangtu - éta naék nalika pasien nempatkeun anggota awak handap dina posisi tipe-dipaksa, kusabab panggunaan komprési elastis, leumpang kalayan léngkah leumpang. Aya hiji jinis edema anu ngabuktikeun yén urat jero kapangaruhan.

Upami ukur kapal deet anu kapangaruhan, dimungkinkeun pikeun mendiagnosis pastiness ankle sakedap, dumasar kana orthostasis (posisi nangtung). Anggota awak handap dina kaayaan teu ngarareunah, sabab éta kacukupan véna kronis henteu ngamungkinkeun ngalakukeun kagiatan hirup normal. Aktivitas fisik sacara nyata ngirangan, pasién ngalaman tegangan, gangguan émosional, perasaan kahariwang anu teu pantes.

Turun kinerja ogé ngakibatkeun konsékuansi tangtu. Kusabab aranjeunna, harga diri sareng kagiatan sosial sangsara. Disadaptasi lumangsung di masarakat. Penting pikeun giliran ubar dina waktos, khususna - ka ahli phlebologist.

Thrombophlebitis tina urat deet

Intina patologis nyaéta dina gumpalan getih anu dihasilkeun anu ngahalangan lumén dina pembuluh subkutan. Dina waktos anu sasarengan, peradangan témbok véna tina jinis aséptik berkembang. Viskositas getih ningkat, aliran kaluar véna janten sesah.

Tempat lokalisasi panyakit sering tiluan handap pingping, panginten tiluan luhur beungkeut handap. Dina tiori, unggal bagéan awak rentan ka panyakit ieu. Urat saphenous ageung sareng anak buahna (95%) khususna katerap panyakit. Leutik - ngan ukur 5% kasus.

Ahli gampang netepkeun panyakit, kumargi manifestasi klinis thrombophlebitis urat dangkal lumayan matak. Gejala klasik sapertos kieu:

  • hiperemia (beureuman) tina urat varikos,
  • nyeri pisan
  • karaharjaan umum henteu robih sacara signifikan (kaayaan subfebril, kalemahan),
  • upami anjeun ngaraos kapal anu kaserang, anjeun tiasa nangtoskeun padatan jaringan lemes,
  • hyperthermia lokal.

Kalayan ngembangkeun patologis, éta nutupan langkung seueur urat. 10% kasus sapertos kitu ngakibatkeun karusakan dina kapal anu pangcaketna. Embolisme pulmonal tiasa janten berkembang.

Diagnosis thrombophlebitis tina jenis ieu dilaksanakeun dina sababaraha tahapan:

  1. Lokasi pasti tina puncak tina trombus anyar ditangtoskeun.
  2. Panjang sareng karakteristik parobihan patologis diungkabkeun.
  3. Tekad résiko anu ngancam kahirupan nganggo pemindaian ultrasound saluran getih dumasar kana pemetaan aliran getih warna.
  4. Tekad tina trombosis ku visualisasi tina vena cava inferior sareng kapal iliac tina pamariksaan echographic.
  5. Pasien anu henteu dilatih ngalaman phlebography radiopaque.
  6. Tés getih, anu dina kasus standar nunjukkeun leukositosis sedeng, kanaékan laju sedimentasi érythrocyte, kanaékan konsentrasi fibrinogen sareng spésiés protéin C-réaktif.
  7. Coagulogram ngalih ka hypercoagulation.

Pikeun pengobatan thrombophlebitis urat deet, reureuh teu ditarima. Dina tanda ciri anu munggaran, aranjeunna langsung ngalih ka spesialis. Ieu patologi vaskular dina bentuk akut, éta peryogi rawat inap di rumah sakit kalayan operasi darurat.

Perlakuan rawat inap diijinkeun upami patologisna henteu dugi kana wates suku handap. Kalayan perlakuan konservatif, aranjeunna ngiringan ngabantosan:

  • ubar anti radang non-stéroid,
  • anticoagulants,
  • angioprotéktor,
  • henteu satuju.

Perlu ditangtukeun rézim motor anu optimal, ngitung rumus terapi komprési. Operasi ieu diperyogikeun ngan ukur dina kasus-kasus tertentu - contona, sareng jinis tromboflebitis naék tina batang dasar urat saphenous, nalika kiamat aya di luhur tengah tengah pingping.

Maag tropis

Éta némbongan salaku akibat tina panyakit anu maju, kalayan dékompensasi tina kaluarna véna. Boga gejala anu tangtu:

  1. Pembentukan maag trophic lambat.
  2. Tembus perméabilitas témbok vaskular ningkat, éta asup kana daérah aliran getih, dimana eritrosit ngandung hemoglobin terdegradasi sareng hemosiderin, kumargi dermis nampi warna anu henteu normal sacara alami, hiperpigmentasi némbongan.
  3. Prosésna maju kana pembentukan segel anu keputihan, lacquered, anu mangrupakeun kaayaan sateuacan maag.

Kusabab aya wae, cilaka sakedik, aya bahaya ngala maag.

Kalayan perlakuan anu tepat waktos, deformitasna gancang ditutup. Upami teu aya kamungkinan pangubaran, maag sacara bertahap ningkat, peripos peradangan berkembang di daérah jaringan lemes. Aya résiko inféksi sékundér, sareng ancaman komplikasi purulén-septik anu béda-béda parahna.

Perawatan maag trophic dipiheulaan ku diagnosis na, anu dicirikeun ku henteuna kasusah. Panyakit ieu dileungitkeun dina sababaraha tahapan. Mimiti, tapak tatu tina cacat anu diperyogikeun, teras operasi dilakukeun.

Terapi ditujukeun pikeun kaanehan fase prosés maag. Salami éksudasi, zat tatu langkung seueur dipisahkeun. Ieu nunjukkeun réaksi peradangan jaringan lemes sakurilingna, kontaminasi baktéri sakaligus. Pasén kedah taat ka sésa semi-ranjang salami 14 dinten. Aya ogé kursus ubar antibakteri spéktrum lega, ubar anti radang non-stéroid.

Perlu nungkulan beberesih tina permukaan tatu. Upami jaringan granulasi ngabentuk, tingkat parah peradosan perifocal turun, maka ieu mangrupikeun sinyal pikeun tahap perbaikan salajengna.

Kursus kagiatan ditugaskeun, anu tugasna pikeun ngaktipkeun tumuh sareng maténa unsur jaringan konéktip. Ieu bakal dibantosan ku prosedur venotonics polyvalent, antioksidan, turunan réséptinisasi sél getih anak sapi. Anjeun ogé kedah ngalaman sinar radiasi sinar laser sareng ultraviolét. Ieu bakal ningkatkeun réologi na. Larapkeun komprési elastis.

Salila épitél, perlu ngajaga tapak tatu anu asak. Teu kedah kakeunaan karusakan mékanis éksternal. Ieu difasilitasi ku kompresi médis hosiery atanapi prosedur perban elastis pikeun nyeri bagéan handap. Kursus phlebotonics diteruskeun. Nalika cacadna lengkep ditutup ku jaringan anyar, dina henteuna kontéksipikasi, tahapan operasi gabungan dimimitian.

Émolisme pulmonal

Mangrupikeun sumbatan akut tina batang pulmonal, ogé dahan sistem arteri, anu diwakilan ku sirkulasi pulmonal ku trombus. Éta diciptakeun dina sirkulasi vena ageung, ogé dina haté anu leres. Intina tromboembolisme nyaéta sumbatan tina ranjang artéri ku trombus. Dina vérsi standar, trombus hijrah kana artéri pulmonal sareng dahan-dahanna tina sistem urat jero anu kapangaruhan ku panyakit dina patologis-patologis anu tangtu.

Panyakit sapertos embolisme paru mangrupikeun panyabab umum tina maotna mendadak.

Anjeun tiasa daptar faktor résiko kusabab panyawat na nembongan:

  1. Jinis panyakit onkologis.
  2. Intervensi bedah dilakukeun.
  3. Serangan gagal jantung.
  4. Thrombophilia.
  5. Henteu perlu istirahat panjang.

Kaayaan ieu sering nyababkeun trombosis tina urat tina bagéan handap (suku). Balukarna tiasa thromboembolism. Utamana sering penderita awéwé kakeunaan panyakit. Dina kategori ieu, prosés normal peredaran getih langkung kaganggu, ogé homeostasis. Panyakit ieu ogé kajadian di murangkalih. Sering - salaku hasil tina komplikasi sepsis umbilik, atanapi salaku akibat tina cauterization tina urat tina variétas subclavian sareng umbilical. Gejala panyakit embolisme paru sapertos kieu:

  • Nyeri dada.
  • Suhu naék.
  • Serangan runtuh.
  • Tachycardia.
  • Hemoptisis.
  • Sianosis.
  • Batuk.
  • Ngagégég wheezing.
  • Dyspnea.

Aya manifestasi anu gumantung kana gejala masing-masing. Maka urang tiasa nyarios ngeunaan sindrom ieu:

  1. Sindrom jantung(dina waktos anu sami aya nyeri dada, takikardia, pingsan, pembengkakan pembuluh darah cervix, ningkat dorongan jantung, pulsa véna janten positip, utamina ngalawan latar tukang embolisme pulmonal anu masif).
  2. Pleural paru-paru(Sareng nyeri dada, sesak napas, batuk ku sputum, diperparah ku embolisme anu jero, leutik tina arteri periferal-cabang di daérah paru tiasa dititénan).
  3. Sindrom cerebral, has pikeun manula (kaleungitan eling, serangan hypoxia, kejang, hemiplegia mangrupakeun ciri).

Hésé pisan pikeun diagnosa panyakit ieu nyalira. Sareng pangobatan éta nyalira kedah dilaksanakeun ngan ukur ku spesialis anu ngalaman. Éta nuju diwangun dina cara anu terintegrasi.

Dasar pikeun na nyaéta tingkat parahna, lilana panyakit. Terapi konservatif tiasa dianggo, anu digabungkeun sareng pangobatan. Terapi konservatif didasarkeun kana asupan anticoagulants, thrombolytic sareng agén antiplatelet, anu ngabantosan mulangkeun perméabilitas dina kapal, nganormalkeun hemostasis, sareng ngeureunkeun hancuran sél trombus. Tungtungna, manifestasi komplikasi anu dicirikeun dirawat.

Embolectomy pulmonér dianggo sacara operasional. Prosedur ieu dilakukeun ku spesialis ti pusat kardiovaskular khusus. Upami hipotensi sistemik dideteksi, ningkat tekanan tina ventrikel katuhu jantung - operasi diperyogikeun langsung. Gangguan sapertos ieu serius pisan. Langkung saé pikeun nyegah jinis komplikasi ieu kacukupan véna.

Faktor résiko pikeun ngembangkeun varises

Ayeuna hayu urang nyarioskeun perkawis faktor résiko varikos. Urat varikos tiasa lumangsung kusabab:

  • kecenderungan turunan;
  • épék hormonal, khususna kakandungan;
  • nambahan beurat, obesitas;
  • gaya hirup, padamelan pakait sareng usaha fisik anu beurat, berkepanjangan dina suku atanapi suhu lingkungan anu luhur.

Lalajo suku anjeun taliti! Kaseueuran jalma, perhatoskeun gancang capéna suku, beurat dina suku, dikaitkeun ieu sareng naon waé, tapi henteu sareng awal panyakit serius - urat varikos. Sareng upami anjeun ngabeungkeut sadaya karusuhan suku anu sapertos alit, sapertos pembengkakan dina suku, kacapean gancang tina suku, ngaduruk sareng kahaneutan dina urat, karangan bunga tembus biru, anu meh teu katingali mimitina, maka ieu mangrupikeun tanda mimiti urat varikos. Perlu dilaksanakeun prophylaxis pikeun pengobatan urat varikos pikeun nyingkahan masalah ageung sareng panyakit ieu di pikahareupeun.

Jaga suku anjeun - sareng aranjeunna bakal bogoh ka anjeun!

Pencegahan urat varikos

Nyegah urat varikos mangrupikeun sistem metode. Hasilna, tampilan sareng pamekaran panyakit tiasa dicegah. Éta diwangun dina:

  1. Pangwangunan modél optimal dina padamelan sareng istirahat, anu ngamungkinkeun anu pangsaéna pikeun ngirangan beban orthostatik, anu penting pisan dina hal predisposisi bawaan.
  2. Pilihan posisi awak anu béda upami anjeun kedah linggih seueur.
  3. Ninggali posisi séjé-sééng.
  4. Panolakan pikeun sagala hal, kusabab anu anggota badan handap, daerah palangkangan, pingping, tina kaos kaki sareng pita elastis anu ketat diperes pisan.
  5. Leumpang panjang dina sapatu anu raoseun, henteu ketat, tanpa keuneung sareng keuneung stiletto, anu diidinan ngan ukur dina liburan, upami aranjeunna nganggo dina waktos anu pondok.
  6. Nyingkahan kabebeng, anu sacara kronis ningkatkeun tingkat tekanan getih dina pelvis leutik.

Hal ieu diijinkeun:

  1. Ngabuburit (ningkatkeun karya sistem kardiovaskular).
  2. Ngojay.
  3. Lokasi salami sesa suku dina bukit anu tangtu (dina tingkat 15-20 cm di luhur jantung).
  4. Latihan enjing atanapi sonten konstan.
  5. Hirudotherapy.
  6. Normalisasi beurat optimal.
  7. Ménu tuangeun séhat.
  8. Ninggalkeun kabiasaan goréng, ngaroko.
  9. Prosedur pancuran kontras.
  10. Tina 1, 5 liter cai per dinten.
  11. Sakumpulan latihan khusus pikeun ngamajukeun aliran getih anu épéktip.
  12. Resep pangobatan atanapi ubar hérbal pikeun ningkatkeun nada témbok véna.

Ieu léngkah saderhana. Aranjeunna disarankeun pikeun dianggo dina kaseueuran kasus nalika henteu aya kontéksikasi akut anu parantos diidéntifikasi.

Pencegahan urat varikos penting pisan, khususna di masarakat modéren. Kalayan tanda awal urat varikos, dimungkinkeun, berkat matuh aturan anu cukup saderhana, pikeun ngalambatkeun perkembangan panyakit, ogé pikeun nyingkahan kamajuanana salajengna. Pikeun nyegah urat varikos, cobian ulah mandi panas, sauna, sareng tong cicing di panonpoé lami. Sadaya hal di luhur ngabantosan pikeun ngirangan nada vena, anu nyababkeun kamacetan getih dina suku.

Ogé, pikeun pencegahan varikos, henteu kedah nganggo barang anu ngégél, sapertos kaos kaki sareng kaos kaki kalayan pita elastis anu ketat, kumargi baju sapertos éta neken urat, anu panginten henteu mangaruhan pangaruh positip dina kasihatan suku di mangsa nu bakal datang. Ogé, anjeun henteu kedah nganggo sapatu tinggi, keuneung henteu kedah langkung luhur ti opat cm. Henteu disarankeun pikeun miluan olahraga sapertos ténis, angkat beurat, binaraga, sabab olahraga ieu ningkatkeun tekanan véna dina suku. Anjeun henteu kedah calik, sakumaha nalika ngalungkeun hiji tuur kana tuur anu sanés, hiji halangan didamel pikeun aliran getih normal dina suku.

Pitunjuk ngabantosan. Upami saatos dinten anu panjang damel atanapi ngan dina tungtung dinten anjeun ngaraos beurat dina suku anjeun, maka nalika istirahat atanapi bobo, cobian jaga suku anjeun langkung luhur tibatan posisi awak anjeun, siga dina kaayaan anu naék.

Upami dina damel anjeun kedah linggih seueur atanapi, sabalikna, nangtung pisan, teras cobi robih posisi suku anjeun sesering mungkin, nyaéta. upami anjeun nangtung, teras ngaléngkah tina suku ka sampéan, leumpang dina tempatna, upami anjeun linggih, putar ku suku anjeun. Ogé, dokter mamatahan ngumbah suku anjeun ku cai tiis saatos mandi.

Kalayan urat varicose, aya sababaraha olahraga anu mangaruhan pangaruh dina anggota awak: ngojay, leumpang, ski sareng bersepeda.