Tahap pamekaran varises tina tungtung handap

Statistik jelas nunjukkeun yén di dunya modéren langkung ti satengah tina penduduk sadunya menderita varises. Anu nyababkeun urat varikos rada rupa-rupa, sareng mékanisme pemicu panyakit ieu mangrupikeun palanggaran fungsi normal tina klep véna, anu nyababkeun aliran getih ngaliwatan urat.

Hasilna, témbok véna ngagedéan sareng uratna katingali handapeun kulit. Gejala ieu mangrupikeun salah sahiji manifestasi klinis panyakit. Gumantung kana tahap urat varikos, dokter anu sumping mutuskeun dina taktik pangobatan anu leres.

Ngeunaan panyakit

Urat varikos diwujudkeun dina ékspansi patologis témbok véna, kasiksa urat sareng karusakan aparat klep na. Paling sering, prosés ieu mangaruhan kapal tina bagéan handap, tapi ogé aya perluasan urat tina kerongkongan. Sering aya urat varicose dina anus komo kabel spérma. Dina ubar, gumantung kana prosés patologis sareng ayana gejala anu tangtu, adat pikeun ngabédakeun tahapan urat varikos.

varises dina suku

Pikeun pamahaman anu leres kumaha gejala panyakit saluyu sareng tahapan anu tangtu, perlu dipikaharti kumaha perkembanganana. Urat varikos tina tungtung handap dimimitian ku gangguan tina fungsi normal aparat klep tina urat, anu ngabutuhkeun ayana aliran getih tibalik. Dina mékanisme pangwangunan, peran utama dimaénkeun ku kagagalan kasaimbangan fisiologis antara kolagén, sél otot sareng serat elastis dina témbok véna.

Mimitina, aya kalem laun dina aliran getih dina urat. Dina hal éta faktor anu ngajantenkeun mimiti mékanisme pemicu meta salami lami, prosés peradangan berkembang. Laun, prosés ieu nyebarkeun sapanjang jaringan véna tina tungtung handap, provoking disfungsi sél endotel.

Hasilna nyaéta ruksakna témbok véna sapanjang panjangna, khususna di daérah klep, anu teras-terasan diteken setrés mékanis tina sagala rupa alam. Éta logis pikeun nganggap yén klep éta anu ngalaman beban maksimum bakal janten anu pangpayunna kapangaruhan.

Bagéan getih balik ngalangkungan urat deet dina arah anu sabalikna (henteu nepi, tapi ka handap). Volume aliran getih dina urat laun nambahan sareng ngangsonan manjang tembok véna. Awak nyoba ngungkulan kaleuwihan getih ku cara miceun éta ngaliwatan urat perforating kana jero, anu antukna ngakibatkeun manteng maranéhna. Pompa véna otot lirén damel épéktip, anu ngabalukarkeun kanaékan tekanan di daérah urat. Suplai getih normal kana jaringan mimiti sangsara.

urat ngabareuhan dina suku ku urat varikos

Tekanan konstan sareng manjang tembok véna nyababkeun munculna urat varikos, anu mimitina ngabentuk di daérah-daérah pembuluh getih, laun-laun nutupan daérah énggal. Komplikasi urat varikos dina bentuk trombophlebitis sareng borok trofik berkembang. Dina unggal tahapan kamajuan panyakit, gejala anu béda némbongan, anu ngamungkinkeun pikeun ngabédakeun sababaraha tahapan urat varikos.

Sababaraha kecap ngeunaan faktor résiko

Pikeun nyegah tahapan urat varikos, penting pikeun terang ngeunaan faktor-faktor éta anu nimbulkeun kamekaran panyakit. Ieu bakal ngabantosan henteu ngan ukur ngeureunkeun prosés kamajuan, tapi ogé ngeureunkeun panyakit dina tahap anu pangpayunna.

Faktor predisposisi utama pikeun urat varicose diantarana:

  1. Keturunan. Salaku hasil tina predisposisi genetik, kalemahan témbok véna berkembang kusabab jaringan konéksi anu teu cekap.
  2. Teu saimbangna hormonal. Gangguan kasaimbangan hormonal ngagaduhan peranan anu penting dina ngembangkeun urat varikos tina tungtung handap, anu sering dipendakan nalika nyandak ubar hormonal, kalebet kontraséptip.
  3. Kaleueut beurat mangrupikeun faktor anu kabuktosan sacara ilmiah anu ngarah kana urat varikos.
  4. Kakandungan. Kanaékan aliran getih dina volume sareng komprési urat rohangan retroperitoneal salami kandungan tiasa
    ngangsonan panyakit.
  5. Dahareun. Kurangna sayuran atah sareng buah-buahan sering nyababkeun gangguan prosés pamulihan di daérah témbok véna.
  6. Gaya hirup. Lila berkepanjangan atanapi nangtung, aktipitas awak beurat pakait sareng angkat beurat, sareng teu raoseun, meres pakean sering nyababkeun urat varikos.
kaleuwihan beurat sareng kakandungan salaku panyabab kamekaran varises

Résiko ngembangkeun urat varicose ogé langkung luhur dina jalma anu panjang suku sareng jangkung, kumargi dina hal ieu kolom getih cekap luhur, anu hartosna tekanan dina urat naék.

Penting!Kusabab henteu sadayana faktor tiasa ditumpes dikaluarkeun, perlu pisan ngawaskeun tanda-tanda mimiti panyakit. Upami aya kabeuratan, pembengkakan, pembakaran, nyeri dina suku, anjeun kedah konsultasi sareng dokter pikeun netepkeun diagnosis anu akurat sareng nulis resep terapi tepat waktu.

Tahapan urat varikos

Urat varikos tina tungtung handap gaduh sababaraha klasifikasi anu cukup umum anu seueur dianggo ku dokter dina prakték médisna. Ieu ngabantosan resep panerapan anu cocog dina tahapan varikos anu tangtu sareng ngeureunkeun kamajuan langkung panyakit.

Numutkeun kana klasifikasi, tahapan varicose handap ieu dibédakeun:

  1. Santunan. Tahap kahiji urat varikos dicirikeun ku kanyataan yén dina tahap ieu teu aya keluhan khusus, tapi gejala ciri nyaéta ayana urat varikos. Éta tiasa diperhatoskeun dina hiji leg atanapi dua sakaligus.
  2. Subkompensasi. Tahap kadua urat varikos ditangtukeun ku kanyataan yén, saatos pamariksaan, urat dilebetkeun dina suku jelas katingali. Aya keluhan ngeunaan munculna "nabrak soang", raoseun bursting dina leg handap. Ogé, pasién ngalaporkeun keram malam. Dina suku sareng ankles, dugi ka suku, aya sakedik pembengkakan, utamina dina soré. Isuk-isuk, bareuh lengkep turun.
  3. Dékompensasi. Ieu tahap terakhir tina varises, di mana sadaya gejala anu didaptarkeun mimiti ngagabung ku lesi kulit dina bentuk éksim sareng dermatitis. Aya sensasi peurih sapanjang urat, sareng kulitna ngagurilap sareng garing. Éta pageuh taat kana jaringan subkutan. Tanda anu jelas mimiti ieu mangrupikeun panyerang karusuhan trofik. Hyperpigmentation nyatet kusabab perdarahan leutik.
komplikasi urat varikos

Ogé, urat varicose gaduh klasifikasi internasional, anu ogé seueur dianggo dina prakték médis di seueur nagara di dunya:

  • Kelas 0. Teu aya tanda-tanda tina urat varikos, tapi aya keluhan perasaan beurat anu lumangsung dina suku (utamina dina soré soré).
  • Kelas 1. Meshes vena sareng urat lancah jelas katingali dina suku. Sajumlah pasién gaduh keram dina otot anak sapi.
  • Kelas 2. Urat dilebarkeun dina suku katingali jelas.
  • Kelas 3. Aya pembengkakan dina suku, suku sareng ankles, anu henteu ngaleungit saatos istirahat anu pondok.
  • Kelas 4. Pemeriksaan suku ngungkabkeun tanda hyperpigmentation sareng dermatitis.
  • Kelas 5. Pembentukan pra-maag lumangsung.
  • Kelas 6. Aya ciri borok trofik.

Penting!Paduli klasifikasina, tahap terakhir tina panyakit nyaéta kajadian maag trofik, awal pembentukanna tiasa ngangsonan trauma anu pangleutikna. Éta hésé diubaran, sering diulang deui sareng tinggaleun tapak tatu anu katingali.

Balukar bahaya

Urat varikos rada pikasieuneun, sabab éta berkembang sacara teu katerap, sareng sering seueur jalma ngan saukur henteu merhatoskeun tanda-tanda mimiti varises sareng sering reureuh dugi ka payun sateuacan angkat ka dokter. Éta bahaya pikeun ngalakukeun ieu kusabab komplikasi panyakit tiasa parah pisan.

Munculna maag trofik dina sababaraha kasus dibarengan ku ngembangkeun prosés tepa, sabab éta ngan saukur lingkungan kabuka anu hadé pikeun mikroba pikeun nembus. Pendarahan tina varises ogé mungkin, anu dibarengan ku nyeri, kabeureumna sareng pamadatan lokal sapanjang urat. Ku alatan éta, penting pisan pikeun ngamimitian pangubaran dina waktos anu pas, nalika tahap mimiti urat varikos kalayan gejala anu minimal ditangtukeun.

maag trophic salaku komplikasi urat varicose

Henteu kedah ngantosan munculna komplikasi anu ngancam henteu ngan ukur kaséhatan, tapi ogé kahirupan. Ieu bakal nangtoskeun sanés hungkul sipat pangobatan, tapi ogé kagancangan gancang sembuh. Upami dina awal pamekaran panyakit kasebut dimungkinkeun pikeun ngalakukeun tanpa nginum obat khusus sareng nganggo hosiery komprési, maka dina tahap pamungkas, campur tangan sering diperyogikeun.

Nyegah leres

Sadayana terang yén langkung saé nyegah panyakit tibatan ngubaranana engké. Pikeun urat varicose tina bagéan handap, aturan ieu ogé jalan. Sareng tindakan pikeun nyegah panyakit ieu cukup saderhana, gampang dilaksanakeun sareng épéktip pisan.

Ieu kalebet ngalaksanakeun aturan ieu:

  1. Ngagem sapatu anu raoseun nganggo atanapi henteu nganggo keuneung alit.
  2. Coba pake pakean leupas tanpa pita elastis sareng sabuk ketat.
  3. Penting pisan leumpang tanpa alas kaki, khususna dina batu karikil sareng keusik.
  4. Salila digawé sedentary, anjeun kedah ngarobih posisi awak sacara périodik.
  5. Entong nyiksa mandi panas teuing sareng sauna.

Entong meakeun jumlah ageung asep, asin atanapi lada, ogé alkohol, sabab ieu tiasa memancing pembentukan gumpalan getih. Mangpaat pikeun olahraga, angkat ka kolam renang sareng jalan-jalan, tapi ngan ukur dina sapatu anu raoseun. Upami diagnosis urat varikos parantos dilakukeun, kaputusan ngeunaan jumlah beban kedah dilakukeun sasarengan sareng dokter anu hadir.

Urat varikos mangrupikeun panyakit dumasar kana ipisna témbok véna. Hal ieu nyababkeun kanyataan yén pembesaran kabentuk dina urat, sareng luménna ningkat. Dina henteuna terapi pas waktuna sareng pencegahan anu kompeten, hiji tahapan urat varikos mimiti ngagentos anu sanés. Ieu ngakibatkeun kabentukna titik vena sareng sering dirumuskeun ku phlebitis, kacukupan vena kronis sareng borok trofik.

Supados henteu ngamimitian prosés patologis kana tahapan serius tina varises sareng komplikasi, anjeun kedah sacara saksama ngawas kasihatan kaki, tanda anu pangpayunna tina panyakit ieu, sareng ogé milarian bantosan ti spesialis di lembaga médis dina waktosna. Terapi kompléks sareng patuh kana tindakan pancegahan bakal nyumbang kana kanyataan yén suku bakal kasenangan ku kaéndahan sareng kasihatanana, sareng gaya hirup bakal ngirangan deui énténg.