Bedah pikeun ngaleungitkeun varises dina suku

Bedah pikeun urat varicose dina suku dilakukeun dina kasus pangobatan ubar teu épéktip.

suku séhat saatos dioperasi pembuluh varikos

Indikasi médis

Gejala utama varises nyaéta:

  • sindrom nyeri;
  • konvulsi;
  • ngabareuhan;
  • urat ngalegaan pisan.

Dina hal diperparah gejala, disarankeun konsultasi sareng ahli phlebologist ngeunaan peryogi pembedahan. Dina henteuna pangobatan anu épéktip, panyakitna maju. Kalayan penampilan unaesthetic tina urat tina bagéan handap, operasi henteu dilaksanakeun. Perlakuan awal urat varicose nyaéta terapi latihan. Narkoba dicandak ukur sakumaha anu diarahkeun ku dokter.

Ahli ngaidentipikasi jinis operasi sapertos kieu pikeun miceun varises:

  • stripping (ngaleupaskeun pembuluh getih);
  • laser koagulasi.

Indikasi pikeun campur bedah:

  • kursus canggih tina kasakit;
  • kanaékan progresif dina kapal subkutan dina suku;
  • gerakan getih ngaliwatan urat kaganggu;
  • kajadian maag trofik.

Bedah panyabutan urat kaki dikontéksikeun ku pasien ieu:

  • penderita hipertensi;
  • Ka sepuh;
  • awéwé hamil.

Operasi urat kedah dilakukeun ku ahli phlebologist anu berpengalaman. Saméméhna, para ahli mutuskeun dimana ngaleungitkeun urat varikos. Teras, cara ngaleupaskeun urat varikos dianggap. Sababaraha dinten sateuacan phlebectomy, pasién kedah diuji sareng dipasihan enema. Disarankeun sateuacanna nyandak tés pikeun réaksi alérgi kana pangobatan.

Perawatan bedah urat varikos dilaksanakeun kalayan bantuan novocaine, iodin. Upami, saatos ngaleungitkeun daérah anu ngagaduhan masalah, pasién tetep aya di klinik, maka tés deui réaksi alérgi kana ubar dilaksanakeun.

Persiapan pasién

Dina dinten ngaleungitkeun varises, pasién kedah:

  • pikeun mandi;
  • nyukur suku diperlukeun pikeun operasi.

Ahli phlebologists ngagunakeun sababaraha cara pikeun miceun urat varikos. Pilihan jinis bedah gumantung kana kaayaan umum pasien sareng gejala anu diwujudkeun dina unggal kasus masing-masing.

Saméméhna, para ahli ngémutan pro sareng kontra unggal padika. Dokter kedah terang:

  1. Kumaha parasaan pasién?
  2. Naha aya komplikasi saatos dioperasi?

Operasi munggaran pikeun urat varikos dilakukeun dina abad ke. Dina ubar modéren, aya sababaraha cara pikeun ngubaran urat varicose dina suku (Bebkova, Müller sareng Nartu). Éta ditujukeun pikeun ngaleungitkeun urat sareng simpul subkutan.

Ahli ngaidentipikasi cara operasi ieu pikeun nyampurkeun varises dina suku:

  1. Ngaleupaskeun urat. Ngaleupaskeun urat varikos dilakukeun ngaliwatan sayatan (dina palangkangan pangkal paha), ngalangkungan kapal-kapal subcutaneus ageung sareng anak-anak buahna dileungitkeun.
  2. Total stripping mangrupikeun ékstraksi kapal, anu dibekukan kana usik khusus.
  3. Ngudaan parsial - ngaleupaskeun bagian tina bejana ku usik. Saatos operasi varises tina dahan handap, perban ketat diterapkeun.
  4. Sclerotherapy dilakukeun nganggo alat-alat khusus. Sclerosant disuntik kana bejana anu kaserang panyawat. Urat nempel ngahiji sareng ngaleungit. Urat varikos henteu muncul saatos dioperasi.

Phlebologists ngabedakeun jinis sclerotherapy pikeun urat varikos ieu:

  1. Sclerotherapy "foam-form". Ruang bejana dieusi ku persiapan sclerosing dina bentuk busa. Prosedur ieu aman sareng henteu nyeri pikeun pasién. Rehabilitasi saatos operasi peryogi sababaraha dinten.
  2. Ékoskleroterapi. Hal ieu dianggo pikeun pangobatan urat jero, diaméterna langkung ti 1 cm. Dina pengawasan scanner duplex, sclerosant disuntik kana urat ngalangkungan jarum. Saatos ngaluarkeun area masalah, ukuran bejana turun, pendarahan lirén.

Terapi tambahan

Operasi laser pikeun urat varikos tina handapeun handap dilakukeun tanpa jaringan jaringan. Téhnik ieu ngalibatkeun panggunaan radiasi cahaya (panjang gelombang 1500 nm). Pitunjuk cahaya laser disimpen dina urat ngaliwatan tusukan. Pembuluh masalah ditutup. Terapi anu dimaksud nyegah ngembangkeun kambuh. Mangsa postoperative lumangsung dugi ka 2 minggu. Pasén kedah nuturkeun rekomendasi dokter.

Kalayan kursus urat varikos anu maju, disarankeun pikeun ngadesek gancang milari bantosan ti dokter. Dina kasus sapertos kitu, bedah mangrupikeun cara anu paling épéktip pikeun ngubaran pembuluh masalah dina suku. Upami panyakit dideteksi dina tahap awal, maka varises tiasa diubaran tanpa operasi. Kapal anu menonjol dihapus ku bantosan baju jero anu ngabenerkeun. Sateuacanna, dokter ngemutan tingkat manifestasi panyakit sareng ukuran uratna.

Hirudotherapy mangrupikeun salah sahiji jinis pangobatan anu paling épéktip tina pembuluh varikos. Ciduhna lintah ningkatkeun sirkulasi getih ngalangkungan kapal, nyumbang kana cairanana. Konsékuansi tina terapi ieu nyaéta tapak tatu ngegel lintah.

Pangobatan tradisional kalebet prosedur ieu:

  1. Lotion ti hops, Kalanchoe jeung wormwood.
  2. wormwood pikeun pengobatan varicose veins
  3. Disarankeun nerapkeun dressings direndhem dina cuka kana urat. Anjeun tiasa nganggo kentang atah, daun engkol, sareng tomat.
  4. Mandi liat biru.
  5. Pamakéan krim, salep, gel sareng tablet khusus. Disarankeun konsultasi sareng dokter sateuacanna.

Komplikasi saatos operasi

Akibat tina operasi urat varikos dina bagéan handap:

  • penampilan hematoma;
  • ngaluarkeun getih;
  • tapak tatu.

Komplikasi di handap ieu jarang kajadian dina jaman pasca operasi:

  1. Bruises (ngaleungit sorangan dina 4-5 minggu, jarang aranjeunna diperhatoskeun salami 2-4 bulan).
  2. Segel tiasa dibentuk di tempat sarung kulit atanapi tusukan, anu ngaleungit nyalira, tanpa dirawat tambahan, dina sabulan.
  3. Upami sayatan ngalibatkeun saraf, nyeri tiasa kajantenan nalika ankle keuna. Sindrom nyeri kedah ngaleungit nyalira dina 3-7 dinten.
  4. Upami pasién ngagaduhan busung, maka damel fisik kedah ditilar.

Pikeun nyegah fenomena di luhur, perlu (sateuacan sareng saatos operasi) nuturkeun saran dokter. Salila période rehabilitasi, dilarang:

  • mandi panas pikeun sababaraha dinten;
  • kalibet dina kagiatan fisik beurat;
  • inuman alkohol.

Aturan anu kedah dituturkeun saatos operasi:

  • perban suku anjeun pageuh ku perban elastis;
  • nganggo hosiery komprési;
  • maén olahraga, nyingkahan setrés;
  • ulah angkat beurat;
  • monitor beurat awak anjeun rutin.

Dina dinten 2-3 saatos dioperasi, penderita ngalaman nyeri dina suku, sareng suhu naék. Pijat disarankeun pikeun ngagentos nyeri. Gerakan suku anu lemah lembut sareng lambat ngamajukeun restorasi gancang aliran getih.

Saatos operasi, penderita diresepkeun ubar anu meta pikeun nyegah pembekuan getih. Kalayan ngembangkeun prosés peradangan, terapi antibiotik dilaksanakeun. Ngaleungitkeun nyeri dicandak kanggo nyéépkeun kanyeri. Jahitan dipiceun 7-10 dinten saatos dioperasikeun. Sateuacanna, dokter sacara visual mariksa tatu na. Entong nginum obat tanpa konsultasi sareng dokter anjeun. Dina hal kaséhatan anu parah, disarankeun pikeun ngadorong pitulung médis.