Stoking komprési pikeun urat varikos: jinis, seleksi, ngagem

Terapi kompléks urat varikos kalebet nganggo produk pelangsingan khusus anu dirancang pikeun ngajaga nada vena anu diperyogikeun. Kaos kaki sareng kaos ketat pikeun urat varikos tiasa diresepkeun pikeun panggunaan biasa sareng samentawis.

Prinsip aksi tina stoking tina urat varikos

Tujuan utama anu diudag ku dokter ku resep resep ketat komprési pikeun urat varicose nyaéta pikeun ngirangan manifestasi kakurangan vena sareng gejala panyakit. Aranjeunna ngagaduhan pangaruh ieu kana awak:

  • pangirangan diaméter tina jero saphenous na deet deet;
  • panurunan anu signifikan dina aliran balik getih kalayan kacukupan klep;
  • kanaékan tingkat aliran getih ngaliwatan pembuluh;
  • akselerasi drainase limfa;
  • nambahan kamampuan getih ngaleyurkeun gumpalan;
  • panurunan dina parahna urat alit sareng kapiler;
  • ngirangan perméabilitas témbok pembuluh darah sareng, salaku hasilna, nyingkirkeun busung lapar;
  • panurunan dina viskositas getih.

Sadaya ieu ngakibatkeun, mimiti sagala, pikeun ngaleungitkeun nyeri sareng sensasi pikaresepeun anu sanésna dibarengan ku urat varikos. Pasén anu rutin nganggo stoking elastis pikeun urat varikos nyatet panurunan anu signifikan dina tingkat pembengkakan suku sareng perasaan enteng dina anggota awak.

Indikasi pikeun nganggo produk komprési

Produk orthopedic dina bentuk cangkang pikeun urat varicose dianggo henteu ngan salami manifestasi parah panyakit. Éta ogé aktip dianggo pikeun:

  • kakandungan - salaku prophylaxis pikeun urat varikos, upami aya predisposition katurunan;
  • kacenderungan ka busung lapar, ogé kacapean leg saatos latihan;
  • jaman sateuacanna sareng saatos operasi pikeun nyegah pamisahan pembekuan getih dina kasus disangka trombosis;
  • kaleuwihan beurat (2-3 st. obesitas);
  • diagnostik tina varises (urat femoral sareng iliac);
  • maag trophic;
  • indurasi (pemadatan) jaringan sampéan handap kusabab urat varikos.

Saha waé anu tiasa nganggo baju komprési. Éta gunana khusus pikeun atlit sareng jalma anu nyéépkeun seueur waktos dina sampéanna. Ogé, salaku ukuran pencegahan, disarankeun pikeun nganggo stoking elastis ngalawan urat varikos pikeun jalma anu gaduh predisposisi katurunan panyakit ieu.

Saha anu henteu kedah nganggo baju komprési?

Sababaraha pasién penderita diabetes henteu kénging nganggo stoking sareng produk sanésna pikeun urat varikos. Ieu aya hubunganana sareng résiko anu tinggi pikeun katebihan maag diabetik. Pikeun ngahindarkeun komplikasi sapertos kitu, kedah ati-ati milih kaos kaki tina urat varicose dina suku sasarengan sareng endocrinologist sareng phlebologist.

Kusabab seueur produk didamel nganggo bahan sintétik, réaksi kulit alérgi tiasa dimungkinkeun. Pasén anu ngagaduhan dermatitis sareng hives kedah ngan ukur milih pilihan serat alami.

Aterosklerosis ogé mangrupikeun kontéksi pikeun nganggo baju komprési. Ieu kusabab kanyataan yén komprési urat tiasa ngamankeun sumbatan lengkep aliran getih ngaliwatan pembuluh sareng ngarusak nutrisi jaringan. Hasilna bakal ngembangkeun prosés nekrotik dina bagéan handap.

Kaos komprési ogé bakal cilaka upami gagal jantung, nalika jantung henteu tiasa ngatasi beban. Upami anjeun ningkatkeun aliran getih ka organ, éta tiasa nyababkeun serangan angina pectoris atanapi sindrom koronér akut.

Kelas komprési

Gumantung kana parahna urat varikos sareng tujuan pangobatan, opat kelompok komprési pakean ieu dibédakeun.

Kelas komprési # 1 dicirikeun ku kakuatan 15-20 mm Hg dina ankle. Éta dipaké pikeun nyegah urat varikos. Éta tiasa disarankeun pikeun jalma anu condong ka edema sore, ayana telangiectasias dina cangkéng sareng urat retikular. Kakandungan mangrupikeun indikasi anu sanés pikeun panggunaan papakéan komprési kelas munggaran.

Stoking komprési kelas dua gaduh tekanan 23-32 mmHg. Produk ieu dianggo nalika kakandungan salaku prophylaxis pikeun trombosis véna jero, upami diperlukeun. Salaku tambahan, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nganggo kelas 2 saatos operasi pikeun miceun urat sareng dina trombophlebitis akut.

Kelas komprési kelas katilu dianggo pikeun urat varikos kalayan komplikasi, anu kalebet:

  • maag trophic,
  • trombosis véna,
  • panyakit post-thrombophlebitis,
  • kacukupan véna sareng limfa.

Jenis baju jero ieu nempatkeun tekanan dina urat dina 34-46 mm Hg.

Kelas pamungkas, kelas kaop komprési (tekanan di luhur 49 mm Hg) tiasa diresepkeun waé dina kasus anu ekstrim nalika aya anomali bawaan tina sistem véna. Ilaharna, barang-barang ieu kedah dipesen sakumaha anu diarahkeun ku ahli kaséhatan anjeun.

Sanaos kanyataanna aya kriteria anu cukup ketat pikeun ngagem stoking komprési, anjeun kedah merhatoskeun parasaan anjeun. Mimitina, nyeri tiasa ningkat, tapi gancang ngaleungit nalika produkna agem. Kriteria pikeun linen anu dipilih leres nyaéta henteuna edema sonten. Kaos kaki kedah ngagaduhan sababaraha kualitas anu sanés, anu kalebet:

  • penampilan estetika,
  • kurangna seams,
  • komprési kedah gampang tina ankle kana pingping (100% kana 40%).

Dina ayana kombinasi kritéria ieu sareng kelas komprési anu dipilih leres, urang tiasa ngandelkeun pangobatan épék varicose anu épéktip.

panurunan tekanan tina suku kana pingping nalika nganggo stoking tina urat varikos

Naon anu anjeun kedah terang ngeunaan ukuran baju jero orthopedic?

Sadaya pasién anu ngagaduhan masalah kedah terang kumaha milih komprési kaos kaki pikeun urat varikos. Saatos spesialis ngawartosan anjeun ngeunaan kelas komprési anu diperyogikeun, anjeun kedah ngamimitian diajar diménsi. Éta gumantung kana parameter ieu:

  • beurat,
  • ukuran sapatu,
  • kuriling ankle,
  • radius bagian panglegana tina leg handap,
  • kuriling tuur,
  • radius pingping 5 cm handapeun palangkangan.

Dumasar kana ieu, aya 7 ukuran baju jero komprési. Pikeun genah, sababaraha firma ngirangan angka ieu janten 4 (S, M, L, XL). Salaku conto, Venoteks nganggo ngan saukur gradasi saperti kitu.

Numutkeun jinis produkna, ngan ukur daérah anu bakal ditarik ku lawon anu kedah diukur. Salaku conto, golf henteu kedah diménsi kuriling pingping, tapi ngan ukur ukuran sapatu, radius tungkak sareng suku handap.

Waktos anu pangsaéna pikeun ngukur anjeun nyaéta énjing-énjing, sateuacan suku anjeun némpél kana lantai. Dina hal ieu, disarankan pikeun ngajaga anggota awak di luhur tingkat awak. Ieu panginten peryogi bantosan di luar.

Parameterna dilebetkeun kana tabél. Salajengna, saatos pasién nyatet data na, anjeunna ngabandingkeun sareng tabel ukuran linen sareng milih pilihan anu dipikahoyong.

Aturan pikeun ganti baju komprési hosiery

Supados stoking orthopedic mahal pikeun urat varicose janten lami, anjeun kedah nyimpen sareng angkat kalayan leres. Sateuacan nganggo baju komprési pikeun pertama kalina, motong pondok sareng file kuku sareng kuku anjeun. Upami anjeun ngarencanakeun ngagem éta unggal dinten, langkung saé mésér aksésoris ngadon khusus. Aturan séjén pikeun ngagunakeun produk pikeun urat varicose nyaéta:

  • "Debu" suku nganggo bubuk talcum dina hawa panas sareng tambah kesang;
  • kabutuhan pikeun mastikeun yén teu aya tilep dina lawon;
  • ngubaran kulit (hususna daérah keuneung), dimana aya kasarna, sahingga leg gampang ngalir sapanjang sapanjang panjang produk;
  • entong nganggo krim sareng salep sateuacan nempatkeun stok;
  • upami loop muncul dina produk, tong motong éta.

Ilaharna, produk tahan henteu langkung ti 6 bulan kalayan biasa dianggo. Ieu dijamin ku niténan aturan maké sareng nyimpen produk, anu dituduhkeun dina bungkusna.

kumaha cara nganggo stoking pikeun urat varikos

Anjeun kedah nganggo stoking komprési énjing-énjing, ngagolér dina ranjang, tanpa nyandak hiji léngkah. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah milih kaos kaki, sareng ngumpulkeun sésa produk dina akordion. Nalika lawon maju, lipatan kedah dilempengkeun dugi ka sisipna stocking némpél pingping. Anggo eunteung pikeun mariksa kerut. Upami ukuranana pas, prosés ngadon teu kedah seueur repot.

Perawatan linen anti-varicose

Sarat pikeun ngumbah produk tina urat varicose gumantung kana komposisi seratna. Aturan dasar pikeun miara linen ieu diantarana:

  • ngumbah dilaksanakeun sacara misah tina hal-hal sanés,
  • panggunaan suhu cai handap (dugi ka 50 derajat),
  • pamakean deterjen hipu tanpa sipat pemutihan,
  • nyeuseuh leungeun langkung disukai,
  • garing tina sumber langsung panas sareng sinar matahari.

Patuh kana aturan saderhana ieu bakal ngamungkinkeun produk salami 3 dugi 6 sasih, saatos anjeun kedah ngagaleuh anu énggal. Langkung saé pisan mésér 2-3 pasang stoking tina urat varikos supados tiasa ngagentos upami diperyogikeun.