Varicose urat dina suku di lalaki: sabab, gejala jeung perlakuan Patologi

Phlebologist ngalaksanakeun pamariksaan diagnostik pikeun lalaki kalayan urat varicose dina sukuna

Lalaki anu kurang kamungkinan kana sangsara ti Patologi kayaning urat varicose, tapi teu bypass aranjeunna lengkep. Sakumaha aturan, wawakil kelamin kuat neangan pitulung médis ngan lamun kasakit jadi parna, nu greatly complicates terapi. Nepi ka ayeuna, dokter terang ampir sadayana ngeunaan urat varicose, sareng kalayan perawatan anu pas waktosna aranjeunna bakal nyayogikeun bantosan anu mumpuni.

Lalaki mindeng teu malire gejala mimiti kasakit, tempo aranjeunna ngan hiji cacad kosmetik. Pamahaman yén aya anu salah dina kaséhatan asalna ngan dina momen nalika titik venous inflamed badag muncul dina suku, ngabalukarkeun nyeri jeung sangsara. Utamana penderita pengkuh indit ka dokter ngan sanggeus penampilan non-penyembuhan borok trophic dina suku maranéhanana.

Bahaya urat varicose

Varicose urat tina extremities handap di lalaki

Naon bahaya urat varicose di lalaki - dulur kudu nyaho. Dina glance kahiji, kasakit sigana ngan hiji cacad kosmetik, tapi kanyataanana sagalana leuwih serius. Ku sorangan, varicose urat teu pasang aksi anceman pikeun kahirupan atawa kaséhatan sabar, tapi thrombophlebitis nu tumuwuh ngalawan latar tukang nya ngabalukarkeun serius pikeun perhatian! Aya bentuk kronis thrombophlebitis sareng akut. Komplikasi anu paling bahaya nyaéta pamisahan gumpalan getih anu tiasa ngahalangan arteri pulmonal (thromboembolism pulmonal).

Dina mangsa nu bakal datang, patologi vena mawa resiko handap pikeun kaséhatan sarta hirup:

  • trombosis - nalika urat ngembang, getih mimiti stagnate, anu nyababkeun gumpalan getih. Nalika gumpalan getih ngarecah, sumbatan pembuluh lumangsung, anu tiasa ngakibatkeun maot;
  • suplai getih teu cukup pikeun suku - jeung varicose urat maju ngabalukarkeun ngembangkeun borok trophic, peradangan parna, jaringan necrosis jeung gangrene;
  • turun kinerja - dina Patologi parna, busung lapar extremities handap tumuwuh, nu serius impairs kinerja, laun ngarah kana cacad.

Dina henteuna perawatan anu nyukupan, aya résiko luhur transisi patologi urat ka daérah inguinal, anu ngancam pelanggaran fungsi réproduktif sareng panyakit sistem genitourinary.

Alesan pikeun ngembangkeun panyakit

Tanpa prerequisites, ékspansi urat teu lumangsung. Anu ngabalukarkeun varicose urat di lalaki teu beda jeung nu ngabalukarkeun kasakit di awewe. Di handap ieu provokes ngembangkeun Patologi:

  • kelemahan turunan tina valves véna- faktor utama ngabalukarkeun penampilan varicose urat. Upami éta aya, peryogi ngawaskeun rutin khusus tina kaayaan suku;
  • sering kabebeng- kalayan palanggaran nyerna ieu, kaleuleuwihan urat pelvis leutik kajantenan, anu nyababkeun stagnasi getih bertahap dina suku;
  • kaleuwihan beurat- alatan overload tina suku, stasis getih tumuwuh, anu dina gilirannana ngabalukarkeun manjang patologis tina urat tanpa kamungkinan recovery tibalik;
  • aktivitas fisik kaleuleuwihan berkepanjangan- sareng aranjeunna, sirkulasi getih dina jaringan kaganggu sareng aliran getih pinuh tina suku eureun. Kusabab ieu, stagnasi ngembang, anu nyababkeun panyakit;
  • diuk atawa nangtung gawé- dina kaayaan kitu, alatan squeezing tina urat pikeun lila, stagnasi parna getih tumuwuh, deforming nu valves vena jeung manjang tembok pembuluh darah;
  • ngaroko- kalayan ngagunakeun nikotin anu berkepanjangan, zat toksik nembus awak, anu ipis témbok vena sareng nyababkeun leungitna élastisitasna;
  • nyiksa alkohol– Peta téh sarupa jeung nikotin.
Ngembangkeun urat varicose salaku hasil tina gangguan klep véna sareng formasi réfluks getih.

Dina henteuna lengkep faktor predisposing, varicose urat jarang lumangsung. Kaserang patologi utamina jalma yuswa 45 taun.

Manifestasi urat varicose

Dina lalaki, gejala varicose urat némbongan mimiti, sarta hal anu penting pikeun mikawanoh aranjeunna dina timely manner. Wawakil satengah kuat jarang nengetan manifestasi munggaran, sarta ku kituna pikeun aranjeunna gejala akut kasakit salawasna datangna saperti kejutan. Ngeunaan ékspansi patologis urat aranjeunna nyarios:

  • urat lancah - aranjeunna tanda mimiti kasakit. Dina suku némbongan dina bentuk pola aneh - cobwebs. Ti moment ieu perlu pikeun ngamimitian perlakuan kasakit. Nalika éta maju, protrusions pembuluh darah sareng paningkatan parah tanda bintang ditingali;
  • goosebumps dina anggota awak - alatan deterioration dina suplai getih, rarasaan Crawling dina kulit mindeng ditempo, sakapeung maranéhna bisa robah jadi konvulsi, utamana peuting;
  • nyeri - sensations pikaresepeun némbongan sapanjang urat diseased sanggeus exertion fisik berkepanjangan atawa keur dina posisi nu teu nyaman keur suku. Kalayan perkembangan salajengna panyakit, nyeri wengi dina suku ogé kacatet, anu ngan ukur tiasa dicegah ku ngangkat suku di luhur awak, contona, nempatkeun bantal atanapi roller di handapeunana;
  • bareuh - mimitina, bareuh mucunghul ngan di wewengkon suku, sarta salaku kasakit tumuwuh, éta naék luhur. Awalna, busung lapar muncul ngan saatos latihan fisik anu berkepanjangan sareng ngaleungit upami anjeun masihan suku anjeun istirahat. Salajengna, bareuh janten permanén, komo sésana lila teu ngaleungitkeun aranjeunna.
  • darkening jeung thickening kulit;
  • suhu low konstan suku;
  • deterioration dina sensitipitas suku jeung suku handap;
  • formasi borok trophic.

Loba pasien neangan pitulung médis mumpuni ngan 10-15 taun sanggeus tanda mimiti varicose urat suku muncul, nalika kaayaan maranéhanana jadi macet nu interferes jeung kahirupan sapopoe normal, teu nyebut full-fledged kapasitas gawé.

Kumaha diagnosis dilaksanakeun

Pikeun ngadamel diagnosis, anjeun kedah nganjang ka phlebologist, anu, saatos ujian visual, bakal ngadamel diagnosis primér. Salajengna, spesialis bakal ngirim anjeun pikeun ujian ultrasound tina urat. Prosedur ieu téh sarupa jeung ultrasound, tapi grafik nembongkeun teu ukur jaringan, tapi ogé laju aliran getih sarta kualitas na. pamariksaan tambahan anu prescribed kirang sering, saprak tanda varicose urat pisan jelas tur atra. Diantara aranjeunna:

  • CT scan;
  • CT angiography;
  • tés getih coagulological.

Pangobatan

Prosedur pikeun ngurangan lumen kapal diseased jeung varicose urat dina suku

Ayeuna, teu aya terapi konservatif anu efektif anu tiasa ngubaran urat varicose. Hal ieu dilakukeun dina kombinasi sareng metode bedah pikeun pengobatan sareng dirancang pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan pasien sareng ngalambatkeun kamajuan patologi.

Sadaya tindakan terapi ngudag tujuan utama:

  • Ngaleungitkeun gejala insufficiency venous kronis.
  • Ngaleungitkeun manifestasi insufficiency valvular - kusabab éta, stasis getih lumangsung, saprak valves leungit kamampuhna pikeun ngadalikeun aliran getih.
  • Nyegah ngembangkeun komplikasi - konsékuansi utama nyaéta nekrosis jaringan sareng sepsis kusabab inféksi jaringan dina situs maag.
  • Nyegah kambuh deui panyakit.

Kalayan urat varicose anu progresif gancang, pangobatanna ngan ukur tiasa dioperasi. Nanging, terapi konservatif masih dituduhkeun sateuacan operasi pikeun ningkatkeun kaayaan pasien. Perawatan, sakumaha aturan, dipilih masing-masing, gumantung kana kaayaan pasien. Tujuan terapi nyaéta pikeun ngirangan lumen pembuluh anu sakit pikeun ngaleungitkeun kamacetan di jerona.

Terapi konservatif

Perawatan konservatif dimimitian saatos perawatan munggaran pasien pikeun pitulung médis.

Anu mimiti, terapi komprési diterapkeun. Intina nyaéta nyiptakeun korsét pangrojong éksternal buatan pikeun urat, anu bakal nyegah protrusionna sareng ngamajukeun drainase limfatik anu langkung saé. Jang ngalampahkeun ieu, panawaran perban ketat ku perban elastis atawa baju jero komprési husus. Anjeun teu kedah resep baju jero sapertos kitu pikeun diri anjeun, sabab aya contraindications kana panggunaanana.

Pangobatan diresmikeun ku phlebologist gumantung kana darajat karusakan urat sareng jalanna panyakit. Nalika ranjang vena ruksak sacara signifikan ku panyakit, ubar phlebotropic anu paling kuat dianggo dina tahap persiapan pikeun intervensi bedah.

Pikeun ngirangan résiko gumpalan getih sareng ningkatkeun aliran getih tina ekstremitas handap, panggunaan antikoagulan sareng agén antiplatelet dituduhkeun.

Kasakit teu tiasa dileungitkeun tanpa ngagunakeun obat venotonik. Ubar ieu dihasilkeun dina bentuk salep, gél sareng tablet pikeun dianggo lisan. Venotonik ampir henteu pernah janten sarana pikeun suntikan.

Perlakuan peradangan non-parna tina urat dilumangsungkeun kalayan ubar tanpa bedah. Pikeun normalisasi kaayaan pasien, panggunaan obat anti radang non-stéroid dituduhkeun. Salaku tambahan, pikeun hasil panggancangna, gél sareng krim pikeun aplikasi topikal ogé ditampilkeun. Di antarana aya anticoagulants. Dina ayana inféksi, antibiotik kaasup kana terapi. Laksanakeun langsung kana daérah anu radang, aranjeunna nyababkeun lega gancang, ngaleungitkeun gejala anu teu pikaresepeun.

Terapi invasif

Pangobatan sareng metode invasif dianggo boh dina tahap awal panyakit sareng dina bentuk majuna. Dina awal patologi, sclerotherapy tusukan traumatis low dilaksanakeun. Kalayan éta, urat anu gering henteu dipiceun tina sistem sirkulasi.

Sclerotherapy tina urat tina extremities handap - metoda invasif pikeun pengobatan urat varicose

Lamun bentuk parna varicose urat didiagnosis, lajeng bedah ngaleupaskeun véna diseased dituduhkeun - phlebectomy. Kalayan éta, perlakuan konservatif ogé dilaksanakeun. Phlebectomy dilaksanakeun dina 4 tahap:

  • ngaleungitkeun sumber réfluks;
  • ngaleupaskeun urat utama saphenous;
  • ngaleupaskeun varicose tributaries;
  • dissection tina perforating urat.

Ngaleupaskeun urat saphenous diseased bisa dipigawé di ampir sagala rumah sakit, sabab teu merlukeun parabot husus. Kabéh surgeons umum gampang Cope jeung karya ieu. Intervensi low-traumatis biasana dilaksanakeun ukur di klinik ageung sareng pusat khusus.

Upami teu mungkin nganjang ka phlebologist, sareng masalah sareng urat parantos muncul, dokter bedah atanapi terapi bakal resep pangobatan. Pangaweruhna cukup pikeun milih ubar sareng nangtoskeun kaayaan pasien.

Nyegah

Komprési baju jero pikeun pengobatan sarta pencegahan varicose urat dina suku

Ukuran preventif, sanajan kalawan predisposition turunan ka kasakit, mantuan ngajaga urat dina suku tina ékspansi patologis. Lamun hiji lalaki nuturkeun saran, komo jeung gawé teuas manéhna manages pikeun nyegah varicose urat. Pencegahan nyaéta kieu:

  • nyerah roko;
  • ngahindarkeun konsumsi kaleuleuwihan inuman alkohol;
  • patuh kana rezim nginum - anjeun kedah nginum 2 liter cai bersih per dinten, henteu kaétang tuangeun cair. Ieu ensures viskositas getih normal;
  • gaya hirup aktip;
  • ngajaga beurat awak normal;
  • pamakéan perban elastis pikeun ngarojong urat nalika ngangkat beurat;
  • salami perjalanan panjang dina angkutan sareng penerbangan ku pesawat, perlu périodik gugah atanapi manteng suku anjeun, promosi aliran limfa;
  • mastikeun sésana ditangtoskeun pikeun suku dina posisi supine salila sahenteuna 1 jam sapoé, teu kaétang jaman sare.

Inget yén anjeun teu kudu malire manifestasi mimiti kasakit, tempo aranjeunna ngan hiji cacad kosmetik. Upami terapi dimimitian dina waktosna, maka aya unggal kasempetan pikeun ngaleungitkeun panyakit atanapi ngeureunkeun pangembanganana salajengna.