Varicose urat suku: naha éta lumangsung, kumaha carana ngubaran tanpa bedah

urat varicose dina suku awéwé

Varicose urat dina suku nyaéta kasakit nu élastisitas urat leungit jeung sirkulasi getih kaganggu. Parobahan patologis ngangsonan bareuh suku, nyeri nyeri dina anak sapi jeung gejala bahaya lianna. Naha di awéwé kasakit lumangsung leuwih sering ti di lalaki, éta mungkin meunang leupas tina varicose urat kalayan bantuan ubar na nu dokter neangan perlakuan - dina bahan RIA Novosti.

Varicose urat dina suku

Varicose urat tina extremities handap nyaéta kasakit dicirikeun ku ékspansi pengkuh tina urat saphenous tina suku, nu bisa ngakibatkeun ngembangkeun kronis véna insufficiency.

"Aya tilu rupa urat dina suku: deet, nu leuwih deukeut ka kulit, jero, nu lokasina di otot, sarta perforating, nyambungkeun deet ka jero. Kiwari dimungkinkeun ngalir kana véna cava, anu dina gilirannana ngalir. langsung kana jantung. Varicose urat, biasana lumangsung dina urat deet tina extremities handap, " ngajelaskeun kategori pangluhurna ahli bedah cardiovascular, phlebologist, calon élmu médis.

Nalika jalma nangtung, getih dina urat suku kedah ngalir ngalawan gravitasi pikeun balik deui ka jantung. Hasilna, otot leg constrict urat jero, nu ngandung valves, sahingga getih pikeun mindahkeun ka arah nu bener. Nalika otot leg keuna, klep di jero urat kabuka, sareng nalika otot rileks, aranjeunna nutup. Ieu nyegah getih tina ngalir dina arah nu lalawanan, handap suku. Prosés ngirim getih ka jantung disebut pompa véna. Dina prosés leumpang, otot suku jeung pompa aktip digawé, tapi lamun hiji jalma diuk atawa nangtung, utamana pikeun lila, getih dina urat suku bisa stagnate, tekanan dina eta naek.

gambar sedentary ngabalukarkeun formasi urat varicose

"Urat jero tur perforating biasana bisa tahan période pondok tina ngaronjat tekanan. Sanajan kitu, lamun aya predisposition kana ngembangkeun kasakit, urat laun dilegakeun. Ieu salajengna ngabalukarkeun weakening tina tembok pembuluh darah jeung karuksakan maranéhna. klep.

Manifestasi mimiti urat varicose nyaéta lancah urat dina suku, salajengna jaringan vascular ngabentuk handapeun kulit. Ieu bisa ngabalukarkeun nyeri dina suku. Upami pangobatan henteu dimimitian dina waktos ieu, maka urat deet terus dilegakeun, janten tortuous, paralel sareng ieu, aliran kaluar vena tina extremities handap sangsara, akibatna gizi leg parah, busung lapar, penebalan kulit. sareng gejala patologi sanésna muncul, "tambah ahli.

Gejala

Dina tahap awal urat varicose, teu aya gejala panyakit. Tapi lamun aya bulging urat, Anjeun kudu menta nasehat spesialis a. Perawatan tepat waktu ngabantosan nyegah komplikasi sapertos thrombophlebitis, maag trophic, jsb.

Tanda mimiti urat varicose ngawengku:

  • heaviness dina suku, rasa panas sarta fullness;
  • penampilan busung lapar dina suku handap jeung suku;
  • ngaronjat kacapean tina extremities handap;
  • aching atanapi throbbing nyeri dina anak sapi;
  • konvulsi peuting;
  • penampilan urat lancah dina kulit.

Dilated protruding urat nunjukkeun tangtu parna kasakit. Kurang gizi kulit bisa ngakibatkeun ngembangkeun atrofi kulit bodas.

Perubahan warna kulit dina suku handap, penampilan nodul itchy sareng vesikel mangrupikeun gejala kakurangan vena kronis.

Nyababkeun

ngabalukarkeun varicose urat

Anu jadi sabab utama patologi nyaéta turunan. Lamun batur di kulawarga atawa ti baraya deukeut Nyanghareupan varicose urat atawa kalemahan bawaan tina jaringan konéktif, mangka résiko ngembang kasakit naek.

Salian faktor genetik, alesan utama pikeun ngembangkeun urat varicose tina extremities handap ngawengku:

  • beban statik panjang;
  • ngangkat beurat;
  • nangtung atawa diuk berkepanjangan;
  • sering tatu leg;
  • teu saimbangna hormonal,
  • pamakéan jangka panjang ubar nu ngandung éstrogén;
  • ngaroko;
  • obesitas;
  • parobahan nu patali umur dina pembuluh darah.

"Awéwé leuwih rentan ka varicose urat alatan ciri anatomis jeung fungsi awak. Ogé salah sahiji alesan nyaéta kakandungan, dina satengah kadua aya tekanan dina véna cava inferior. Ayana panyakit tiasa dibarengan ku gejala subjektif sapertos teu ngarareunah sareng beurat dina suku, rarasaan throbbing, bareuh suku, kram, gatal-gatal kulit, tingling sareng rasa panas, "tambah ahli terapi, konsultan médis senior. .

awéwé leuwih rentan ka varicose urat

Klasifikasi

Varicose urat dina suku boga sababaraha tahapan, nu beda dina bentuk jeung gejala. Di antarana nyaéta kieu: awal, kadua jeung katilu.

Awalna dicirikeun ku penampilan urat lancah dina kulit. Ogé, pasien tiasa ngalaman ngarareunah dina suku, bareuh sareng beurat. Dina hal ieu, teu aya insufficiency venous diucapkan.

Tahap kadua paling sering manjang mangtaun-taun. Gejala utama na: keram di wewengkon anak sapi peuting, bareuh konstan, bulging urat, discoloration kulit dina leg handap.

Tahap katilu dicirikeun ku aliran kaluar véna impaired. Bareuh suku jeung suku teu subside, itching kulit muncul, urat saphenous diucapkeun. Sajaba ti éta, dina tahap ieu, palanggaran prosés gizi jaringan lumangsung: pigmentation, borok trophic, jsb.

Komplikasi bisa lumangsung dina sagala tahapan, tapi paling sering aranjeunna muncul dina dua panungtungan.

Komplikasi

Teu malire gejala atanapi perlakuan anu teu leres tina panyakit tiasa nyababkeun komplikasi. Éta bisa manifest sorangan teu ukur dina bentuk defects kosmetik, tapi ogé dina bentuk serius kayaning: éksim trophic (engké robah jadi maag), thrombophlebitis jeung lesions véna lianna.

maag Trophic - hasil dilawan varicose urat dina henteuna perlakuan. A urat enlarged ku varicose urat teu ngan ngabalukarkeun kanaékan jumlah zat ngabahayakeun di wewengkon nu dimaksud, tapi ogé paningkatan dina busung lapar suku. Maag Trophic aya kanggo waktos anu lami, lalaunan nutup sareng gaduh résistansi anu luhur pikeun pengobatan.

Thrombophlebitis mangrupikeun patologi sistem sirkulasi, anu dicirikeun ku radang témbok urat deet kalayan formasi thrombus anu nutup lumen kapal. Gejala utama panyakit sapertos kitu nyaéta beureum sareng bareuh, ogé nyeri sapanjang zona thrombosed, sareng paningkatan suhu awak ogé tiasa ditingali.

Derajat bahaya panyakit naek sareng penampilan perdarahan tina urat varicose. Upami témbok kapal dilegaan kanggo waktos anu lami, kulit di daérah anu kapangaruhan janten ipis sareng tatu leutik tiasa nyababkeun perdarahan.

Diagnostik

"Salaku aturan, teu hese nganggap diagnosis a. Varicose urat anu manifested ku "nabrak" jeung / atawa "knots" dina extremities handap. Diagnosis instrumental urat varicose leg nyaeta ultrasound Dopplerography tina urat. Metoda ngidinan Anjeun. Pikeun ménta inpo ngeunaan anatomi jeung hemodynamics tina ranjang venous, bari sakaligus visualizing wadah ulikan, bakal nangtukeun arah aliran getih sarta parameter na. Pikeun visualize urat jero tur deet, éta dipaké ngan lamun perencanaan perlakuan bedah. Terapi dimimitian nalika tanda-tanda mimiti panyakit muncul. Tujuan utama na nyaéta recovery / ngaronjatkeun aliran getih, nyegah komplikasi jeung ngaronjatkeun kualitas hirup pasien, "jelas ahli. Ekaterina Yesakova.

Pangobatan

Perlakuan varicose urat ieu aimed di ngaleungitkeun manifestasi véna insufficiency, nyegah progression, nyegah relapses jeung komplikasi panyakit.

Pendekatan modern pikeun pengobatan varicose urat suku bisa dibagi jadi dua golongan penting: perlakuan konservatif varicose urat jeung perlakuan bedah tina dilated urat.

Métode bedah

Élmuwan parantos ngembangkeun seueur téknik bedah anu ditujukeun pikeun ngubaran urat varicose:

phlebectomy digabungkeun. Gabungan phlebectomy nyaéta operasi nalika dokter bedah ngaluarkeun urat varicose saphenous ngaliwatan incision leutik dina palangkangan sareng malleolus medial. Operasi misalna hiji ngawengku sababaraha jenis interventions: crossectomy, stripping, ngaleupaskeun urat nurutkeun Narat, Klapp. Seringna, gabungan phlebectomy dilaksanakeun dina anesthesia umum, sareng pasien kedah dirawat di rumah sakit sababaraha dinten. Pamulihan saatos operasi panjang, sareng hasil éstétisna rendah.

bedah laser pikeun miceun varicose uratsclerotherapy pikeun urat varicose

Pangobatan konservatif

Terapi konservatif ditujukeun pikeun ngaleungitkeun gejala patologi, tapi henteu ngakibatkeun pamulihan.

Ahli bedah phlebologist ngaidentipikasi dua aspék penting dina pencegahan sareng pengobatan urat varicose:

  • Terapi komprési.Pencegahan varicose urat atawa perlakuan na merta kaasup terapi komprési. Knitwear husus nyiptakeun tekanan tangtu dina bagian nu sejen leg, nyumbang kana gerakan ditangtoskeun tina getih véna. Ieu exerts tekanan maksimum di wewengkon ankle, nu nurun dina tingkat leg handap atawa pingping, gumantung kana naha éta kaos kaki, kaos kaki atawa tights. Tétéla nu leuwih luhur wewengkon leg, nu handap komprési. Ieu produk médis dipaké pikeun pencegahan sarta pengobatan varicose urat jeung pathologies séjén tina sistem véna suku. Hosiery komprési ditémbongkeun ka jalma anu dianggo dina komputer, mindahkeun saeutik. Produk sapertos kitu kedah dianggo nalika latihan fisik beurat, olahraga, nalika kakandungan sareng dina perjalanan panjang. Éta ogé patut ngagem rajutan pikeun tujuan pencegahan upami salah sahiji baraya prihatin ngeunaan masalah urat.
  • Terapi médis.Éta kalebet nyandak venotonics, bahan aktif utama nyaéta diosmin. Salaku tambahan, dokter resep salep sareng krim anu ngandung heparin.
kaos kaki komprési pikeun urat varicose

Hasil perlakuan

Sanggeus perlakuan kompléks, sabar meunang leupas tina gejala pikaresepeun disababkeun ku varicose urat: bareuh, heaviness, kacapean jeung nyeri dina suku. Kalayan perawatan anu suksés, résiko komplikasi anu ngancam kahirupan diréduksi jadi minimum. Masalah estetika geus direngsekeun, sabar geus euweuh kaganggu ku urat protruding tina suku.

Eta kudu ditanggung dina pikiran nu taya sahiji metodeu pikeun ngubaran varicose urat méré jaminan pinuh ngaleungitkeun Patologi.

Diét

Marengan perlakuan ubar varicose urat, gizi muterkeun hiji peran anu kacida penting. Jalma jeung varicose urat, kitu ogé jeung predisposition ka panyakit ieu, hal anu penting pikeun ngawas beurat awak. Upami anjeun kaleuwihan beurat, résiko naék sababaraha kali. Tapi sanajan kalayan indéks massa awak normal, éta ogé penting pikeun nuturkeun saran gizi pikeun ngaleungitkeun prosés radang dina peujit, saprak kaayaan kaséhatan manusa sarta, sasuai, kualitas hirup gumantung kana kaayaan saluran cerna.

diet pikeun urat varicose

"Pikeun ngajaga beurat optimal, hal anu penting pikeun niténan eusi caloric tina diet poean, ngadalikeun eusi protéin, lemak jeung karbohidrat (BJU). A nutritionist atanapi nutritionist bisa mantuan kalawan itungan bener, saprak diet dipilih pikeun tiap. jalma individual, nyokot kana akun beurat, jangkungna, umur, aktivitas fisik, kitu ogé comorbidities, "ngécéskeun nutritionist nu.

Salaku tambahan, para ahli nyarankeun ngawaskeun viskositas getih sareng niténan regimen nginum. Inuman alkohol, manisan, pastri, produk tipung kedah dikaluarkeun.

Diet kudu ngandung jumlah cukup protéin, sumber kolagén: broths tulang, aspic, jeroan. Peran penting dina varicose urat dimaénkeun ku pangan beunghar polifenol, nu kapanggih dina pangan tutuwuhan: sayuran, bungbuahan, rempah, bumbu, teas.

"Anjeun kedah tuang tuangeun anu beunghar vitamin C sareng bioflavonoid, anu antioksidan sareng ngadukung kekebalan (vitamin C ogé nyumbang kana produksi kolagén), vitamin E, vitamin B, tambaga. Kadaharan sapertos kitu kalebet: lauk sareng daging tanpa lemak, kadaharan ti laut, endog, kacang, ati.

Ogé, kadaharan kudu beunghar serat, sabab ngarangsang peujit jeung ngurangan résiko kabebeng, anu dina gilirannana ngabalukarkeun konsékuansi négatip dina awak sakabéhna, kitu ogé ka formasi urat varicose alatan prosés ngeuyeumbeu dina awak. pelvis, "tambah ahli.

Nyegah

Nalika gejala mimiti patologi muncul, anjeun kedah milarian naséhat ti ahli phlebologist anu bakal milih kursus pencegahan anu optimal, ngajarkeun panggunaan kaos kaki komprési anu leres sareng paling efektif.

Ogé, para ahli nyorot sababaraha saran pikeun ngajaga kaséhatan urat leg:

  • latihan rutin (beban kedah sedeng);
  • nolak kunjungan sering ka sauna sareng mandi panas;
  • ngaleungitkeun kaleuwihan beurat (unggal kilogram ningkatkeun beban dina kapal);
  • nampik kaos kaki sareng pita elastis anu ketat atanapi jeans ketat;
  • ulah diuk cross-legged;
  • nyieun gerakan rotational jeung suku isuk-isuk jeung sore pikeun ngaronjatkeun sirkulasi getih;
  • masihan leuwih sering dipake tinimbang sapatu nyaman jeung heels low;
  • leumpang tataranjang suku saloba mungkin;
  • niténan rezim nginum (sahenteuna hiji satengah liter cai per poé);
  • eureun nginum alkohol jeung roko;
  • ngalakukeun mandi suku tiis di soré;
  • lamun karya ngalibatkeun lila tetep dina hiji posisi, périodik ngarobah posisi awak;
  • ngawas diet anjeun, ngaleutikan pamakéan tea jeung kopi.