Varicose urat dina suku: nya eta mungkin pikeun meunangkeun leupas tina salawasna?

Varicose urat nyaéta kasakit nu ngabalukarkeun serius ngarareunah jeung ngabogaan dampak negatif dina kualitas hirup. Panyakit ieu geus dipikawanoh saprak jaman Hippocrates – komo mangka ieu diolah ku bedah operasi. Ayeuna, aya sababaraha cara pikeun ngalawan panyakit urat, jeung loba di antarana anu henteu aya rasa nyeri, tapi awewe masih anu horéam indit ka dokter-phlebologist. Kumaha meunang leupas tina varicose urat dina cara basajan? Jeung kuring bisa meunangkeun leupas tina panyakit ieu tanpa bedah? Ieu jeung nu séjénna patarosan bakal coba pikeun ngajawab dina artikel ieu.

kumaha meunang leupas tina urat varicose

Aya naon urat varicose?

Varicose urat dicirikeun ku leungitna élastisitas, ékspansi jeung elongation pembuluh getih. Kaasup bareuh, kacapean, ngaduruk, heaviness dina suku, penampilan lancah bolong.

Paling mindeng panyakit ieu mangaruhan pembuluh tina extremities handap, sahenteuna – kapal pelvis jeung rahim. Nu slowing aliran getih bisa ngakibatkeun gumpalan jeung borok.

Pikeun nangtukeun jenis panyakitna internal urat ngan bisa jadi dokter, bari véna insufficiency tina extremities handap bisa jadi diakuan di glance a. Dina suku lancah bolong, melengkung nodules urat, jeung kulit luhur eta dimimitian deteriorate jeung ngarobah warna alami (moekan).

Ayeuna, aya loba cara kaayaan bahaya ieu panyakit: bedah jeung digabungkeun métode, nasional pendekatan, contona, treatment urat varicose jeung liat. Tapi dina unggal individu kasus, dokter pilih metoda gumantung kana tahap urat varicose, lokalisasi, ayana komplikasi jeung umur sabar.

Perlakuan pangalusna nyaéta pencegahan

Diwariskeun teu panyakit sorangan, tapi ngan predisposition ka eta, jeung ditangtoskeun gaya hirup bisa greatly ngurangan, lamun teu nyegah perkembangan urat varicose, nu bakal ngidinan anjeun pikeun nyegah bedah.

Naon kudu maneh mun lamun anjeun boga predisposition atawa panyakit sorangan?

  1. Antarana di diet anjeun produk nu ningkatkeun élastisitas véna tembok jeung thinners getih, nyaéta, kadaharan ti laut, lauk, kacangan tangkal, blueberries, lebu gunung, laut-buckthorn, lemon, figs, apel.
  2. To unsubscribe from lemak, lada jeung pangan asin, ngawatesan konsumsi amis jeung pangan starchy.
  3. Teu maké pakean kedap, sapatu jeung heels leuwih ti 5 cm.
  4. Pikeun nolak kabiasaan diuk "suku, suku". Pikeun ngawas beurat maranéhanana.
  5. Pikeun abandon baths panas, saunas jeung baths.

Urut urat varicose tina extremities handap téh basajan jeung dina waktu nu sarua éféktif prosedur anu mindeng dipaké dina hiji adjuvant. Ngagunakeun métode ieu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngaronjatkeun sirkulasi getih jeung ngagentos suku capé.

Aktivitas fisik

Otot anak sapi meta salaku tambahan pompa tanggung jawab ngadorong getih tina extremities handap. Lamun gaya hirup sedentary, mékanisme ieu téh nganggur, dina konsekuensi nu aya vasculature jeung nu séjénna gejala kasakit. Dina sedentary karya, lamun teu aya kamungkinan ka ninggalkeun méja, anjeun bisa ngalakukeun gulungan ti toe ka keuneung, bari nangtung pindah ti suku ka suku. Asisten pangalusna pikeun varicose urat leumpang. Jeung nu jumping jeung ngajalankeun nyaéta dimungkinkeun ngan dina tahap awal. Ngeunaan latihan kakuatan jeung beurat angkat geus poho.

Nginum obat

Dina tahap awal panyakit ieu bisa mantuan husus obat– tablet, capsules, ointments, gels jeung tinctures pikeun pamakéan luar. Dana ieu nulungan bareuh, leg kacapean, nguatkeun tembok pembuluh getih sarta ngalambatkeun turun perkembangan saterusna tina urat varicose. Kalayan bantuan pangobatan teu bisa promptly jeung permanén meunang leupas tina vascular jaringan jeung panyakit sorangan, tapi nu tetep jeung biasa ngagunakeun pakakas husus bakal ngidinan anjeun pikeun ngahontal positif pangaruh langgeng. Pikeun ngahontal pangalusna hasil mungkin jeung hiji pamakéan tablet jeung luar ointments. Nu ngan aral tablet jeung capsules – maranéhanana anu contraindicated di trimester munggaran kakandungan sarta salila lactation.

Tip: husus dana kudu dikaluarkeun ku dokter a ngan sanggeus ujian.

Komprési terapi

treatment of urat varicose

Di hambalan maju urat varicose, dokter nyarankeun maké komprési baju jero atawa tatu dina leg an perban elastis. Ieu métode ngidinan pikeun ngurangan lumén urat, ngamajukeun recovery, nulungan bareuh, mulangkeun aliran getih jeung ngeureunkeun progression panyakit. Kapentingan komprési hosiery nyaéta yén ieu téh basajan nu dipake, jeung kasampak sarupa pisan teratur tights jeung kaos kaki. Ieu lingerie bisa dipaké komo salaku ukuran preventif, utamana penting nalika kakandungan.

Tip: komprési jeung darajat komprési bisa dipilih ngan ku dokter dumasar kana ukuran jeung kaayaan urat sabar.

Métode bedah

Metodeu di luhur nu ngan bisa ngeureunkeun progression panyakit, tapi meunang leupas tina gejala luar urat varicose, saperti vasculature atawa pembuluh ngadeg kaluar, ampir teu mungkin. Cabut defects ieu mungkin ngan jeung bantuan saperti bedah interventions, saperti:

  • laser koagulasi – intravascular operasi clogging channel;
  • lengser tina masalah kapal ngaliwatan incisions leutik dina suku ku husus usik;
  • sclerotherapy "lem" nu dimaksud kapal.

Operasi teu preclude perkembangan kanceuh – mupus ngan nu jadi masalah kapal jeung titik. Ku alatan éta, hal anu penting pikeun nuturkeun ngabenerkeun gaya hirup jeung saran ti dokter, sabab komo cageur urat bisa jadi gering.

07.12.2018